Δις ισόβια για τον φόνο αστυνομικών της ΔΙΑΣ στο Ρέντη

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι ο θλιβερός απολογισμός του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε στις 18.50 το απόγευμα της Τρίτης, 1 Μαρτίου 2011, στη συμβολή της οδού Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη, στην περιοχή του Ρέντη.

Δύο εκ των τεσσάρων, ηλικίας 22 και 23 ετών, υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25 έτη κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία των νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη.

Μετά από μαραθώνια διαδικασία που κράτησε περισσότερες από 12 ώρες το δικαστήριο καταδίκασε ως φυσικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών δύο από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους χωρίς κανένα ελαφρυντικό τους Ιωάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για δύο ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών και τον Γιώργο Εμερζίδη για άμεση συνέργεια σ’ αυτές, ενώ διαχώρισε τη δικογραφία για τον τέταρτο κατηγορούμενο Βιτάλι Τερσενίδη ο οποίος μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης.

Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως συνεργός για τα ίδια εγκλήματα, ενώ για τον τέταρτο κατηγορούμενο, που φυγοδικεί, το δικαστήριο διαχώρισε τη δικογραφία προκειμένου να δικαστεί εφόσον συλληφθεί.

Οι υπόλοιποι 11 συγκατηγορούμενοι των τεσσάρων καταδικάστηκαν σε ποινές από δύο έως εννέα χρόνια για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

Απών πάντως κατά τη διάρκεια της απαγγελίας της απόφασης ήταν ο 20χρονος Γιώργος Εμερζίδης, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα «από λάθος», πριν καν λήξει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης, αφού είχε αθωωθεί για την πράξη της ληστείας. Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Εμερτζίδη χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί. Ο συνήγορός του πάντως προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του λέγοντας ότι φοβάται το ενδεχόμενο προπηλακισμού από τους συγγενείς των θυμάτων

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα