Νέα στοιχεία τρομοκρατίας μετά τη ληστεία της Κοζάνης

Την άκρη του νήματος στη Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που συλλέγουν στοιχεία και μαρτυρίες για τους τέσσερις συλληφθέντες της διπλής ληστείας στην Κοζάνη.

Την Κυριακή τα ξημερώματα οι τέσσερις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αντιτρομοκρατική. Οι αστυνομικοί πήραν δείγματα DNA και ανοίγουν άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας προκειμένου να δουν εάν υπάρχει ταυτοποίηση με «ορφανά» στοιχεία. Ήδη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι τα αποτυπώματα του 20χρονου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκαν με εκείνα που είχαν βρεθεί στις «γιάφκες» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε Καλλιθέα και Βόλο.

Παράλληλα έχουν ανοίξει και άλλες υποθέσεις και αναζητούνται πιθανές διασυνδέσεις των συλληφθέντων. Στο στόχαστρο έχουν μπει η συμπλοκή των αστυνομικών με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Νοέμβριο του 2011, η ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Φλώρινα τον Νοέμβριο του 2012 και η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο Mall.

H ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσει και τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας στην Κοζάνη αλλά και τα κρησφύγετα τους, καθώς εκτιμά ότι με τις ληστείες χρηματοδοτούν τρομοκρατικές επιθέσεις. Έτσι έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων αλλά και δύο πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους προκειμένου να εντοπίσει κάποιο διαμέρισμα που είχαν ενοικιάσει.

Χθες οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών, που εκτέλεσε τα έξι εντάλματα σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού και να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην δίκη για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε πρεσβείες και τα στοιχεία των αρχών για «γιάφκες» σε Καλλιθέα και Βόλο.

Την ίδια στιγμή ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ΣΥΡΙΖΑ για τις φωτογραφίες των συλληφθέντων και τις καταγγελίες των συγγενών τους ότι κακοποιήθηκαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση παρέμβαση των δικαστικών αρχών για τα σημάδια κακοποίησης των συλληφθέντων στη ληστεία της Κοζάνης και έκανε λόγο για «άγρια κακοποίηση» από την αστυνομία.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους - ενέργεια για την οποία μεταξύ άλλων βαρυτάτων αδικημάτων επίσης κατηγορούνται - όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες» απάντησε, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο και ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης ζήτησε έρευνα και εξηγήσεις για τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό πρόσωπα των συλληφθέντων στην Κοζάνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα