Κύκλωμα εμπορίας παιδιών αποκαλύπτει ο θάνατος της 11χρονης

Στα αζήτητα παραμένει η σορός της 11χρονης Στέφκα στη Θεσσαλονίκη που βρήκε τραγικό θάνατο πριν μία εβδομάδα όταν την παρέσυρε λεωφορείο ενώ έκανε βόλτες με το ποδήλατο που είχε βρει στα σκουπίδια.

Το άτυχο κοριτσάκι, μια δύσκολη ζωή. Καθάριζε τζάμια και ζητιάνευε στα φανάρια της οδού Λαγακδά λίγο πιο πάνω από τον Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη, από το 2011.

Η υπόθεση του άτυχου κοριτσιού εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς τα στοιχεία που έρχονται στο φως οδηγούν τις Αρχές σε κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιών.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, στο ίδιο πόστο μαζί με την Στέφκα, ζητιάνευε ένα αγόρι με το όνομα Νικόλας, το οποίο δήλωνε αδελφός της, καθώς επίσης τρεις ακόμη ανήλικοι και μία νεαρή έγκυος Βουλγάρα, που υποτίθεται πως ήταν θεία ή μεγαλύτερη αδελφή των παιδιών. Την επομένη του τροχαίου ο φερόμενος ως αδελφός της Στέφκα και τα υπόλοιπα παιδιά εξαφανίστηκαν από το πόστο.

Η μοναδική γυναίκα που εμφανίστηκε για να παραλάβει τη σορό ήταν η υποτιθέμενη γιαγιά της η οποία όμως παρουσίασε ένα πλαστό διαβατήριο με στοιχεία που διαπιστώθηκε ότι αντιστοιχούν σε άλλο κορίτσι, το οποίο ζει στη Βουλγαρία.

Η μυστηριώδης γυναίκα παραδέχτηκε ότι το διαβατήριο ήταν πλαστό και υποστήριξε ότι είναι απλώς μακρινή συγγενής του παιδιού. Δεν αποκάλυψε πώς βρήκε το πλαστό έγγραφο, παρά μόνο προσκόμισε μία βεβαίωση, υπογεγραμμένη δήθεν από τη μητέρα του κοριτσιού, με την οποία της δινόταν η άδεια να συνοδεύει τη Στέφκα εκτός Βουλγαρίας. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, η μητέρα του κοριτσιού φέρεται να ζει στη Γαλλία!

Οι ελληνικές Αρχές έστειλαν χθες σήμα στην Ιντερπόλ, αναζητώντας αρχικά την αληθινή ταυτότητα της εντεκάχρονης. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή από την Ασφάλεια, που ερευνά πλέον την ύπαρξη δικτύου εκμετάλλευσης παιδιών από τη Βουλγαρία.

Πριν από δύο χρόνια, εθελοντές της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αρσις», όπως σας είχαμε γράψει, προσέγγισαν για πρώτη φορά την Στέφκα. Η ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά, Ρομά από τη Βουλγαρία, είπαν στην αρχή ότι κοιμούνται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, ωστόσο έμεναν σε ένα διαμέρισμα κοντά στον Βαρδάρη. Η Στέφκα και ο αδελφός της εμφανίστηκαν μία μόνο φορά στα γραφεία της Αρσις. «Πήραν λίγα ρούχα και τρόφιμα. Τους είπαμε ότι μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα, όμως η Στέφκα απάντησε ότι πήγαινε σχολείο στη Βουλγαρία...»,  είπε η εθελόντρια της οργάνωσης Βαλμπόνα Χιστούνα. Η ίδια κάθε φορά που συναντούσε το κορίτσι στον δρόμο ρωτούσε ποιος την υποχρέωνε να ζητιανεύει κι εκείνη χαμήλωνε πάντα το βλέμμα και έλεγε ότι το έκανε μόνη της και ήταν ευχαριστημένη με τα χρήματα που κέρδιζε - το μεροκάματο στα φανάρια μπορεί να φθάσει στα 100 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα