Σύρος: Καταλήψεις και απεργίες κόντρα στις απολύσεις στο Δημόσιο

Το νησί της Σύρου για άλλη μία φορά πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ψηφισμένο πλέον Μνημόνιο 3.
Οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όσο και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποφάσισαν περιφρουρούμενη απεργία και κατάληψη την ώρα που Τρόικα και Κυβέρνηση επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα.
Ζητούν την άμεση κατάργηση του νόμου που σφαγιάζει εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αντιδρούν σε όλα εκείνα που φέρνει η "επόμενη μέρα".
Συγκεκριμένα:

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου- μνημονίου σε εφαρμογή τίθενται δυσβάστακτα μέτρα για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μέσα στις εκατοντάδες σελίδες του νέου μνημονίου δίνεται ένα ξεκάθαρο «χτύπημα» σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και πλέον:

Α) Μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (με το 75% του μισθού) για ένα χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις, μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.
Μέσα στον χρόνο που διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορούν να μεταταχτούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλάζοντας ακόμα και τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου ή να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυση τους. Το φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος μπροστά στον ορυμαγδό της επίθεσης αφήνει μια τελευταία ευκαιρία! Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο να «σωθεί» αποδεχόμενος και την  ένταξη του σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας με αντίστοιχη φυσικά μείωση του μισθού .

Β) Η διαδικασία  της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράς σε άλλη υπηρεσία και νομικό πρόσωπο αφορά το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων και ανεξάρτητα από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι σε κάθε στιγμή στην διάθεση των αναγκών και των προσταγών της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται!

Γ) Ξεκινάνε τις απολύσεις  μέσω της διαθεσιμότητας. Μέσα σε 3 ημέρες (!)  από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των συναδέλφων αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ,ΔΕ, με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και  Διοικητικών Γραμματέων.
Πηγές του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες!

Δ) Ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της «αργίας» για την ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα