Ιθάκη: Θαλάσσια καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών

Σκηνές που θυμίζουν την ταινία «blow» θυμίζουν όσα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής νοτιοανατολικά της Ιθάκης.

Πλωτό του λιμενικού Ιθάκης εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο μετέφερε ένα τόνο ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς.

Όλα ξεκίνησαν μετά από τυχαίο έλεγχο που θέλησαν να πραγματοποιήσουν οι άνδρες του λιμενικού. Όταν οι δύο χειριστές-διακινητές αντιλήφθηκαν την παρουσία του λιμενικού, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.

Στην καταδίωξη που ακολούθησε, οι δύο χειριστές βλέποντας το κλοιό να στενεύει γύρω τους, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σκάφος για να διαφύγουν στο εσωτερικό του νησιού.

Τελικά οι δύο επιβαίνοντες του ταχύπλοου κατάφεραν να το εγκαταλείψουν σε ερημική παραλία στην περιοχή Άβυσσος της Κεφαλονιάς και πέταξαν τα δέματα με τα ναρκωτικά στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να εφοδιάσουν με χασίς τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου, με τους χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πιο γνωστές περιοχές.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο νησί με τη συνδρομή της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους, ωστόσο πληροφορίες της zougla.gr, αναφέρουν ότι η σύλληψη τους θεωρείται θέμα ολίγων ωρών.


(Έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Άβυσσος)


Δείτε τις φωτογραφίες του kefaloniapress.gr:


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα