Στις φλόγες η Κερατέα - Καίγονται σπίτια

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η Λαυρεωτική. Η φωτιά ξέσπασε στις 14.15 το μεσημέρι και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να επιχειρούν προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Διόνυσο Κερατέας Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για ζημιές σε πέντε κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φλόγες έχουν αγγίξει τις αυλές πέντε σπιτιών, ενώ εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση που βρισκόταν στην περιοχή καθώς και το Μοναστήρι της Παναγίας.

Την ίδια ώρα, μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Χανιά. Ειδικότερα, στην Κίσσαμο Χανίων, όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, έχει εκκενωθεί το χωριό Παπαδιανά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καεί αγροικίες και ζώα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με ομάδες εθελοντών αλλά και κατοίκους έδιναν μάχη με τις φλόγες, σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνούσε τα 20 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα