Βίκυ Σταμάτη: "Είναι ποινικό αδίκημα που ζούσα άνετα από το εισόδημα του συζύγου μου;"

Η Βίκυ Σταμάτη σε συνέντευξη της στην Καθημερινή της Κυριακής μιλάει για όλα. Για τις μίζες, τις offshore εταιρίες, την αγορά του σπιτιού της στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και τις πολυτελείς δαπάνες που έχουν προκαλέσει.

Η ίδια δηλώνει εξιλαστήριο θύμα, ενώ για πρώτη φορά παραδέχεται  πως έκανε δαπάνες με τα χρήματα του συζύγου της. Αλλά διερωτάται αν «αυτό είναι ποινικό αδίκημα» και αποκαλύπτει πως έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Ανηλίκων για παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού της.

«Ο κόσμος γνωρίζει τις αγορές μου από επιλεκτικές διαρροές, αλλά δεν γνωρίζει την εμπλοκή μου, γνωρίζει ότι ξόδευα χρήματα για κουρτίνες, για έπιπλα, για παιδικά ρούχα και άλλα, δηλαδή, ότι διήγα άνετο και πολυτελή βίο. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι αποδέχομαι εν μέρει ότι κατά τη διάρκεια του γάμου μου ζούσα «άνετα», καλυπτόμενη από τα εισοδήματα και τις παροχές του συζύγου μου. Αυτό όμως είναι ποινικό αδίκημα;»

Η κ. Σταμάτη επεσήμανε ότι δεν έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό, ενώ ο λογαριασμός στην UBS αφορούσε ασφαλιστικές εισφορές. Αρνήθηκε μάλιστα οποιαδήποτε εμπλοκή με offshore εταιρίες.

«Ψάξτε τις γυναίκες κι άλλων πολιτικών»

Η σύζυγός του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου δε δίστασε μάλιστα να πει: «Για ψάξτε πόσες γυναίκες υπουργών, βουλευτών, πρωθυπουργών, δημοσίων λειτουργών, την τελευταία εικοσαετία ζούσαν πολυτελώς. Ψάξτε πρώτα και μετά περάστε με από λαϊκό δικαστήριο, σαν εκπρόσωπο της νεοελληνικής παρακμής!»

«Ήμουν μια μέση Ελληνίδα που παντρεύτηκε Υπουργό»

"Δεν μπορούσα να προβλέψω την επερχόμενη θύελλα, ούτε τη δαιμονοποίησή μου. Ένιωθα ασφαλής στην οικογένειά μου και με απασχολούσε μόνο η ανατροφή του παιδιού μου. Δεν φοβόμουν τίποτα, για πολύ απλά δεν άσκησα ποτέ εγώ δημόσιο λειτούργημα, δεν υπέγραψα ποτέ υπουργικές αποφάσεις, δεν ήμουν εγώ μέλος του ΚΥΣΕΑ. Ήμουν μία μέση Ελλήνίδα που παντρεύτηκε έναν υπουργό. Τι μου ζητάτε να αναλάβω εγώ τις ευθύνες, επειδή ήμουν σύζυγός υπουργού; Δεν νιώθω πολιτικό πρόσωπο, αλλά μόνο μάνα, εκατό τοις εκατό", τόνισε η Βίκυ Σταμάτη

«Δεν δέχομαι επισκεπτήρια, αντιμετωπίζω μόνη μου την καταθλιπτική επιδρομή της μοίρας μου»

Στην ερώτηση αν της συμπαραστέκεται κανείς εκτός από τον σύζυγο της ενώ βρίσκεται στη φυλακή, δηλώνει: «Δεν δέχομαι επισκεπτήρια, δεν προαυλίζομαι, παλεύω εντελώς μόνη και έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στον Θεό. Η δοκιμασία μου αυτή, η κόλαση που βιώνω, με έχει οδηγήσει σε μονοπάτια αυτοσυνειδησίας, σκέφτομαι πολλά».

"Δεν με έχει επισκεφτεί το παιδί μου στη φυλακή, δεν θέλω αυτό το επισκεπτήριο της ντροπής", κατέληξε.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα