"Πρέπει να ντρέπεστε που είστε Έλληνες!"

Σε λίγο θα κρύβουμε την ταυτότητα μας! Απίστευτες αντιδράσεις έχουν οι ξένοι μόλις ακούνε την λέξη «Έλληνας». Η συμπαράσταση που μας έδειχναν στην αρχή, αν υποθέσουμε ότι υπήρχε, μετατράπηκε σε… απέχθεια.

Αρκετοί συμπολίτες μας από το εξωτερικό έχουν να αφηγηθούν περιστατικά, στα οποία δέχθηκαν τα πυρά απλών ανθρώπων σε δρόμο ή σε μαγαζί, επειδή είναι Έλληνες!

Μεγάλο πρόβλημα έχουν και οι δημοσιογράφοι, τόσο αυτοί που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό, όσο και αυτοί που συμμετέχουν σε αποστολές.

Ένας δημοσιογράφος που περίμενε στην ουρά σε πολυκατάστημα των Βρυξελλών, για να αγοράσει αλλαντικά δέχθηκε φραστική επίθεση από την κυρία που καθόταν πίσω του, η οποία τον ρώτησε με ανάλαφρο ύφος:

- «Συγνώμη είστε Έλληνας;»

- «Ναι πως το καταλάβατε;»

-«Από την προφορά σας. Εχω ζήσει στην Πάτρα». Και ξαφνικά, πριν προλάβει να απαντήσει του λέει:

-«Ξέρετε ότι κοστίζετε 528 ευρώ σε κάθε Βέλγο φορολογούμενο;... Πρέπει να ντρέπεστε που είστε Έλληνας»!!!

Παρόμοια ήταν η αντίδραση μιας άλλης κυρίας σε καφετέρια της Avenue Louise προς μια ομάδα νεαρών Ελλήνων stagiaires στο Συμβούλιο Υπουργών:

«Τι εθνικότητας είστε;» «Ελληνες» απάντησαν με υπερηφάνεια. «Και χασκογελάτε ενώ θα έπρεπε να ντρέπεστε που έχετε παρασύρει τους άλλους Ευρωπαίους στην καταστροφή... Ντροπή σας»... Ούτε πολιτικοί να ήταν οι άνθρωποι…

Συχνά είναι και τα πειράγματα των ξένων δημοσιογράφων προς τους Έλληνες, τα οποία περιέχουν και μεγάλες δόσεις… κακίας.

«Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να το ξεπληρώσετε», «Ούτε ένα ευρώ δεν θα σας δώσουμε» και άλλα τέτοια «παίζουν» στην αίθουσα Τύπου της Κομισιόν, ενώ πλέον οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει οι καλύτεροι συνεντευξιαζόμενοι. Όλοι θέλουν να μάθουν πώς πάνε τα… πειραματόζωα!

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, η καζούρα ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου καλούσε κάθε φορά που βρισκόταν στις Βρυξέλλες δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει ότι… χρεοκοπούμε!

«Μα πώς είναι δυνατόν να εκφράζει ο υπουργός σας την απορία του για την επίθεση των αγορών κατά της Ελλάδας, όταν μας λέει συνεχώς ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;» ρωτούσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα