Ανοικτό Πανεπιστήμιο 2011 - 12: Αιτήσεις για 7.700 θέσεις

Τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων σπουδών και τις  θέσεις εισαγωγής για το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013 έδωσε στη δημοσιότητα το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Συνολικά θα διατεθούν 7.700 θέσεις σε 32 προγράμματα σπουδών, τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν περισσότεροι από 70.000 υποψήφιοι.

Από τις προσφερόμενες θέσεις οι 4.200 θέσεις αφορούν προπτυχιακά και οι υπόλοιπες 3.500 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Η έναρξη των σπουδών για τα προγράμματα αυτά θα γίνει το φθινόπωρο του 2012 και η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής μόνο για ένα πρόγραμμα σπουδών, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται τη 10η Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι τόσο στα προπτυχιακά όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, εάν ο αριθμός των υποψηφίων ανά πρόγραμμα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παρεχομένων θέσεων, προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις προσφερόμενες θέσεις και τους όρους εισαγωγής παρέχονται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου (www.eap.gr)..

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα