Πανελλαδικές 2011: Νεοελληνική Γλώσσα, θέματα και λύσεις

Η σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο είναι το θέμα της Έκθεσης στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Το κείμενο που δόθηκε είναι κείμενο από τον ημερήσιο τύπο και συγκεκριμένα του Πάσχου Μανδραβέλη.

ΕΠΑΛ Πανελλαδικές 2011: Νεοελληνική Γλώσσα ΕΠΑΛ. Θέματα, λύσεις

Πανελλαδικές 2011: Το Internet το θέμα της Έκθεσης. Λύσεις , σχόλια

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) άνοιξε η αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Η σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο ειναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θέμα της έκθεσης που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι.

Το φετινό θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αφορούσε την προσφορά της ψηφιακής τεχνολογίας στη διάδοση της γνώσης και την αξιοποίηση του διαδικτύου στον εκπαιδευτικό χώρο. Το κείμενο που επιλέχθηκε ήταν δημοσίευμα στον τύπο, με χαρακτηριστικά τη σαφήνεια, την καθαρότητα των νοημάτων, την εύληπτη γλώσσα.
Οι γλωσσικές ασκήσεις και ερωτήσεις που αφορούν στη θεωρία ήταν απλές και κατανοητές. Το θέμα της έκθεσης ήταν εύστοχο και ανταποκρινόταν στα ενδιαφέροντα των σύγχρονων νέων που ζώντας σ’ ένα σύμπαν υπερεπικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης καλούνται να εξοικειωθούν καθημερινά με τις νέες επικοινωνιακές δυνατότητες και τεχνολογικές εφαρμογές.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα: και όλες τις προτεινόμενες λύσεις

Φέτος υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το κυριότερο ζήτημα, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς τη διέλευση από τη ... στενωπό των εξετάσεων, όπως γινόταν έως τώρα.

Ξεκινούν με την εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα «κλείσουν» στις 25 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012 θα φτάσουν τους 74.440.

Φέτος, πολλά άλλαξαν, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων. Πλην, όμως, ελάχιστα αναμένεται να επηρεάσουν τους ίδιους τους υποψήφιους, που έχουν ήδη αρχίσει να ζουν στους ρυθμούς της αγωνίας των επιλεγομένων ερωτήσεων και θεμάτων και εστιάζουν μόνον στις επιδόσεις τους.

Το κυριότερο ζήτημα πάντως, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς τη διέλευση από τη ... στενωπό των εξετάσεων, όπως γινόταν έως τώρα. Το υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν απολύτως ισότιμο απολυτήριο και μόνο με τις επιδόσεις τους στις ενδοσχολικές εξετάσεις, όσοι δεν ενδιαφέρονται, σε αυτή τη φάση, να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σε περισσότερους από 3.000 υπολογίζονται οι μαθητές, που θα κάνουν χρήση αυτής της απόφασης του υπουργείου και δεν θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Διαβάστε στο madata.gr τα ΘΕΜΑΤΑ και τις ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

 

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2011

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα