ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-1

Αγνώριστος αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με... κάτω τα χέρια από την Φιορεντίνα (0-1) στην κατάμεστη Τούμπα με γκολ του Βάργκας και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:
ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-1
Ντιναμό Μινσκ - Γκινγκάμπ 0-0

Η βαθμολογία
1. Φιορεντίνα 9
2. Γκινγκάμπ 4
3. ΠΑΟΚ 3
4. Ντιναμό Μινσκ 1

Η επόμενη αγωνιστική (6/11, 22:05)
Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ
Γκινγκάμπ - Ντιναμό Μινσκ

1ο ημίχρονο: Το χειρότερο μέχρι στιγμής ημίχρονο του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έμελλε να συμβεί στο σπουδαιότερο ματς του ομίλου του στο Europa League και μπροστά στην κατάμεστη Τούμπα. Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη έμοιαζαν σα να βρίσκονταν εκτός τόπου και χρόνου από το ξεκίνημα του αγώνα με τους “Βιόλα”, χωρίς καμία φαντασία δημιουργικά, με ασύνδετες τις γραμμές τους και με… παιδικά αμυντικά λάθη.

Μόλις στο 4’ η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Γλύκος έκανε λανθασμένη έξοδο αφήνοντας ανυπεράσπιστη την εστία του αλλά ο Βάργκας δεν ευστόχησε από απόσταση και η καρδιά των οπαδών του ΠΑΟΚ… επανήλθε στη θέση της. Όχι για πολύ όμως… Τρία λεπτά αργότερα ο Κατσικάς επιχείρησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Γλύκο, ο Ίλισιτς… μυρίστηκε την “γκέλα”, έστρωσε στον Μπερναρντέσκι αλλά ο νεαρός επιθετικός πλάσαρε άουτ.

Το κακό ημίχρονο του “Δικεφάλου” έγινε ακόμα χειρότερο με τον τραυματισμό του Γιάννη Σκόνδρα. Ο διεθνής αμυντικός αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλο και στο 11’ άφησε τη θέση του στον Κίτσιου .

Κοιτώντας με απορία από τον πάγκο του, ο Άγγελος Αναστασιάδης έδειχνε να μην μπορεί να πιστέψει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Στο 20’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με το δυνατό σουτ από τον Κούρτιτς, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα στη γωνία του ο Γλύκος.

Οι “ασπρόμαυροι” δεν έδειξαν διάθεση να αλλάξουν… μυαλά. Χωρίς υπερβολή οι παίκτες του Αναστασιάδη δυσκολευόντουσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα ενώ για οργανωμένη επίθεση ούτε λόγος.

Και αφού οι γηπεδούχοι δεν… έλαβαν το μήνυμα στο 38’ ήρθε το γκολ της Φιορεντίνα. Ο Μπερναρντέσκι έκανε την παράλληλη πάσα από τα αριστερά, ο Βάργκας νικήθηκε αρχικά από τον Γλύκο όμως στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Χρειάστηκε να δεχτούν γκολ για να δείξουν διάθεση οι παίκτες του ΠΑΟΚ και να αναλάβουν πρωτοβουλία. Ουσιαστικά η πρώτη φάση για τον “Δικέφαλο” ήρθε στο 44’ με το ξαφνικό σουτ από τον Αθανασιάδη και τον… θεατή Ταταρουσάνου να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

2ο ημίχρονο: Η ανάπαυλα του ημιχρόνου λειτούργησε κάπως ευεργετικά για τον ΠΑΟΚ και οι… φωνές του Αναστασιάδη στα αποδυτήρια φάνηκε πως αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο χορτάρι της Τούμπας με διάθεση να διορθώσουν την κάκιστη εικόνα του πρώτου μέρους όμως απέναντί τους ήταν μια ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία περιμένει τη… μισή φάση για να σε “σκοτώσει”. Οι Βιόλα επέλεξαν παιχνίδι διαχείρισης στην επανάληψη αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλία και να απειλήσει με τα σουτ από Κίτσιου και Σαλπιγγίδη.

Στο 67’ όμως η ιταλική ομάδα υπενθύμισε στους αντιπάλους της πως παίζει… και επίθεση όταν είχε δοκάρι με τον Βάργκας. Η διάθεση των παικτών του ΠΑΟΚ δεν στάθηκε αρκετή από μόνη της για κάτι παραπάνω κι έτσι με το πέρασμα των λεπτών η Φιορεντίνα έβρισκε όλο και περισσότερους χώρους προς την εστία του Γλύκου. Στο 79’ ο Κουαδράδο υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ σε σπουδαία απόκρουση και δύο λεπτά αργότερα ο Κούρτις έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Ο “Δικέφαλος” προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ταταρουσάνου και το σκορ παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Που κρίθηκε: Άλλο επίπεδο η Φιορεντίνα, μία ταχύτητα πάνω από τον πολύ κακό απόψε ΠΑΟΚ. 

Παίκτης από “χρυσάφι”: Ο σκόρερ της βραδιάς, Βάργκας, μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του ΠΑΟΚ και κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της Φιορεντίνα. 

Η “σφυρίχτρα”: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Φέλιξ Ζβάιερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (11’ λ. τρ. Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Περέιρα (54’ Γκολάσα), Αθανασιάδης.

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπαντέλ, Βάργκας, Κούρτιτς, Βαλέρο (66’ Λατσάρι), Ίλισιτς (78’ Μαρίν), Μπερναρντέσκι (57’ Κουδράδο).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα