Παπανδρέου: "Το 80% των δυσκολότερων αποφάσεων έχει ήδη ληφθεί"

«Το 80% των δυσκολότερων αποφάσεων έχει ήδη ληφθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα τομείς που πρέπει να αλλάξουν», δήλωσε την Τετάρτη από το Ελσίνκι ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά από συνάντηση με την ομόλογό του, Μάρι Κιβινιέμι.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως απομένει η διαφάνεια, η καλύτερη διοίκηση στο Δημόσιο, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της και ευχαρίστησε την Φιλανδία για τη στήριξη που προσέφερε, ενώ ευχήθηκε «να καταφέρουμε, ει δυνατόν, να καταστούμε Φινλανδία του Νότου».

«Καταλαβαίνω ότι είναι επώδυνες οι αλλαγές. Καταλαβαίνω τις διαμαρτυρίες. Μερικές φορές, λέω στους διαδηλωτές: "θα ήθελα κι εγώ να διαμαρτύρομαι μαζί σας, επειδή δεν είμαι ευτυχής με τα όσα συμβαίνουν. Γιατί να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση;" Δεν αρκούν, όμως, οι διαμαρτυρίες. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η κα. Κιβινιέμι εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις αλλαγές που γίνονται στην χώρα μας και πρόσθεσε: «αυτό είναι απαραίτητο για το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρωζώνης στο σύνολό της. Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και η ευημερία των πολιτών μας και, όπως εξάλλου συμφωνήσαμε με τον Γιώργο, στόχος μας θα έπρεπε να είναι οικονομίες, οι οποίες θα βρίσκονται σε εξίσου καλή κατάσταση με τις οικονομίες των σκανδιναβικών χωρών».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΑRD μια μέρα πριν την απεργία, υποστήριξε ότι ο κόσμος παρά τις διαμαρτυρίες δέχτηκε τα μέτρα «γιατί αναγνωρίζει ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μεγάλη διαφορά των επιτοκίων στα δάνεια για τις γερμανικές και τις ελληνικές επιχειρήσεις, δηλώνοντας «αυτό δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα