TIME: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει η Ελλάδα να γίνει γνωστή ως η ιστορία ανάκαμψης της δεκαετίας

TIME: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει η Ελλάδα να γίνει γνωστή ως η ιστορία ανάκαμψης της δεκαετίας

Αφιέρωμα στον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, φιλοξενεί το περιοδικό «TIME», με τίτλο: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει η χώρα του να είναι το come back της δεκαετίας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους ακόλουθούς του στο TikTok», σημειώνει το αφιέρωμα, «εκπλήσσοντας τους πάντες καθώς τον θεωρούσαν έναν πολιτικό “με γραβάτα” όχι τόσο άνετο όσο τελικά είναι». «Μου άρεσε πολύ», παραδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως αναφέρει το «ΤΙΜΕ», είχε περάσει τα τελευταία 20 χρόνια στην πολιτική, προσπαθώντας να καλύψει το χάσμα μεταξύ αυτού που οι άνθρωποι πίστευαν γι’ αυτόν -ως κάποιον που «φοράει γραβάτα» και είναι «σωστός»- και της πιο ανάλαφρης πλευράς του. «Το TikTok το γεφύρωσε αυτό εντελώς», σημειώνει.

«Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης εκπλήσσει τους ανθρώπους», αναφέρει το «TIME».

«Νομιμοποίησε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου τον Φεβρουάριο, καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα και πρακτικά τη μόνη χώρα στο ανατολικό μισό της Ευρώπης που το έκανε. Έκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της ισχυρής ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του δικού του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. «Ήταν θέμα αρχής, είχε έρθει η ώρα να κάνουμε το σωστό», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Είναι ένα όραμα, όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τον διαφοροποιεί από τους παγκόσμιους ηγέτες τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς. Ωστόσο, αντιμετωπίζει αντιξοότητες, όπως αναφέρει το αφιέρωμα. «Έχει δεχτεί πυρά για μια πρόσφατη σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Και ο κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή». «Πρέπει να καλύψουμε πολλά κενά», παραδέχεται ο ίδιος.

Ο τρόπος με τον οποίο νομοθετεί, σημειώνει το περιοδικό, έχει αφήσει πολλούς με την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι ένα διαφορετικό είδος συντηρητικού ηγέτη. Κοινωνικά φιλελεύθερος, υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος με σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση, έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα