Άγιοι Ανάργυροι: Διαδικτυακό μάθημα αυτονόητων θα κάνει ο Χρυσοχοΐδης στους αστυνομικούς

Άγιοι Ανάργυροι: Διαδικτυακό μάθημα αυτονόητων θα κάνει ο Χρυσοχοΐδης στους αστυνομικούς

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στους Αγίους Αναργύρους.
Σήμερα το πρωί θα υπάρξει μία τηλεδιάσκεψη παράλληλα με μία συνάντηση δια ζώσης με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και τους διοικητές όλων των ΑΤ και επιθεωρήσεων με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να τους κάνει «μάθημα αυτονόητων» και να τους πει πως σε περιπτώσεις, όπως της 28χρονης, θα πρέπει  να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι καταστάσεις.

Ο 39χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους γονείς της άτυχης κοπέλας για την εν ψυχρώ δολοφονίας της, και το έμαθαν σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΜΜΕ.

«Ξηλώθηκαν» άλλοι 4 αστυνομικοί μετά την γυναικοκτονία
Μετά τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων και τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, που υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η 28χρονη όταν συνομιλούσε μαζί της, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας «ξηλώθηκαν» και οι τέσσερις αστυνομικοί, που βρίσκονταν το μοιραίο βράδυ στο τμήμα.

Η υποδιοικήτρια του τμήματος, η οποία εκτελούσε χρέη επόπτριας και συνομίλησε με την 28χρονη, η αστυνομικός οδηγός, που είχε μεταφέρει με το περιπολικό την επόπτρια στο τμήμα, η αξιωματικός υπηρεσίας, η οποία σύμφωνα με όσα η ίδια κατέθεσε, ακόμη και μετά τη δολοφονία επέκρινε τον φίλο της 28χρονης, επειδή δεν τους εξήγησε επαρκώς τον κίνδυνο.

Από τη θέση του απομακρύνθηκε και ο τελών υπό απόταξη αστυνομικός σκοπός, που δεν έκανε το παραμικρό, αν και ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο επικοινώνησε τις ανησυχίες της η Κυριακή όταν επισκέφθηκε το τμήμα

Πού μεταφέρθηκαν
Όλοι τους απομακρύνονται από τη θέση τους έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Διοικητής ΑΤ και αστυνομικός-σκοπός – Στην διεύθυνση Μεταφορών της ΕΛ.ΑΣ. (Αμυγδαλέζα)

Υποδιοικήτρια-επόπτρια και τηλεφωνητής Άμεσης Δράσης – Στην διεύθυνση Αλλοδαπών

Αξιωματικός υπηρεσίας και αστυνόμος – οδηγός: Στην διεύθυνση Μεταγωγών

Ο υπό απόταξη αστυνομικός που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών μετατέθηκε στο τμήμα… Αλλοδαπών
 
Μέσα στο 2023 συνελήφθησαν 12.500 άνδρες για βία κατά των γυναικών – Σοκάρουν τα στοιχεία
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, χθες έγινε στην Θεσσαλονίκη μία κλειστή σύσκεψη μεταξύ δημάρχων και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στο 2023 συνελήφθησαν 12.500 άνδρες για βία κατά των γυναικών ενώ έγιναν 13.000 καταγγελίες από γυναίκες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκτός της εκπαίδευσης που οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει οι αστυνομικοί, και για τα πρωτόκολλα που μαθαίνουν, να αναπτύξουν και να αυξηθεί η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση των αστυνομικών και να μπορούν να αξιολογούν εκείνη την στιγμή το κάθε περιστατικό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε μεταξύ άλλων πως από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 500 συλλήψεις ανηλίκων για περιστατικά βίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα