Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 27,7% η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Tο πρόσωπο έκπληξη στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 27,7% η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Tο πρόσωπο έκπληξη στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, για το Action.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στην δεύτερη θέση με σχεδόν μία μονάδα διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ.

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση, ωστόσο, σε ένα εύρημα – έκπληξη, ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Δημοκράτες» Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση.

Παράλληλα, η ακρίβεια παραμένει στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με το 62,5% να δηλώνει πως δεν ικανοποιείται από τις εξηγήσεις Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ ένα συντριπτικό 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Αναλυτικότερα τα ευρήματα του βαρόμετρου της Opinion Poll:

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%. Δημοκράτες και Πλεύση κινούνται στο 2,4% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, με μια διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγράφει ποσοστό 13,4%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%. η Νίκη με 4,3%. Μια ανάσα από το όριο εισόδου του στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

Πηγή: topontiki.gr

 
 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα