Αποπομπή της Eυρωπαίας Eισαγγελέα ζητά ο Γεωργιάδης για τα όσα είπε για τα Τέμπη: Δεν δεχόμαστε δερβέναγες

Αποπομπή της Eυρωπαίας Eισαγγελέα ζητά ο Γεωργιάδης για τα όσα είπε για τα Τέμπη: Δεν δεχόμαστε δερβέναγες

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της ευρωπαίας εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τα όσα είπε για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος παρεμποδίζει, σύμφωνα με την ίδια, την έρευνα για να αποδοθεί ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, τονίζοντας πως πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την αμφισβήτηση της θέσης της.

«Όσον αφορά την παρέμβαση της ευρωπαίας εισαγγελέως όμως, που είπε να αλλάξει το Σύνταγμα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ την επέμβαση της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει. Εγώ δηλαδή δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία, ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της, θα πρέπει να το κάνουμε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε και ελπίζω να υπάρχουν θεσμοί στις Βρυξέλλες να την τιμωρήσουν γι’ αυτό. Στις Βρυξέλλες, τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη και δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας».

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια»

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη», δήλωσε την περασμένη Πέμπτη η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι για τις έρευνες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

«Εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», δήλωσε μιλώντας στο Star και ερωτώμενη για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Όπως είπε, είδε φωτογραφίες των αθώων θυμάτων της τραγωδίας και συγκινημένη υποσχέθηκε στους συγγενείς πως θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών τους.

Για να συμβεί όμως αυτό ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως σημειώνει με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της και να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Δυστυχώς η Συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν», είπε.

Αναφερόμενη στη σύμβαση 717, που προέβλεπε την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης, στο σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, φωτοσήμανσης και αυτόματου συστήματος πέδησης, η εισαγγελέας υπογράμμισε πως «εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί».

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς. Ερευνήσαμε μόνο τα κομμάτια που αφορούν το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια», τόνισε. «Ως Εισαγγελέας υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Χάθηκαν πολύ νέοι και αθώοι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την τραγωδία», κατέληξε.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα