Εξεταστική για τα Τέμπη: Επιμένει στο ανθρώπινο λάθος ο Κώστας Καραμανλής

Εξεταστική για τα Τέμπη: Επιμένει στο ανθρώπινο λάθος ο Κώστας Καραμανλής

Το στίγμα της κατάθεσής του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών έδωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. 

Ο κ. Καραμανλής επικαλούμενος καταθέσεις μαρτύρων στην επιτροπή ανέφερε πως το μοιραίο βράδυ παραβιάστηκε κατά συρροή ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας και ότι τα συστήματα ασφαλείας «θα συνέβαλλαν στην αύξηση της ασφάλειας, αλλά δεν υπήρχε η βεβαιότητα ότι θα απέτρεπαν το δυστύχημα, γιατί και τα συστήματα αυτά άνθρωποι τα χειρίζονται».

Όπως είπε, «για να είναι ασφαλή τα τραίνα, ακόμα πιο σημαντικό κι από τις πάσης φύσεως τεχνολογίες, είναι ένα: να τηρείται ευλαβικά ο κανονισμός κυκλοφορίας τους. Αυτός ο Γενικός Κανονισμός Λειτουργίας, λοιπόν, παραβιάστηκε δυστυχώς κατά συρροήν εκείνο το μοιραίο βράδυ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και τέτοιες παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Λειτουργίας, καμία ολοκλήρωση της 717 δεν θα μπορούσε να τις υπερνικήσει».

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξέφρασε την οδύνη του για το δυστύχημα και δήλωσε ότι θα καταθέσει την αλήθεια. «Ναι στην αλήθεια. Όχι στην πολιτική καπηλεία», είπε για να προσθέσει ότι δεν πρόκειται να αφήσει να αιωρούνται αναπάντητες, απόψεις ανυπόστατες και να τροφοδοτήσει μία στείρα πολιτική, ή μικροκομματική αντιπαράθεση. 

«Είμαι εδώ, από την πρώτη στιγμή. Δεν κρύφτηκα. Δεν έπαιξα θέατρο. Και ούτε σκοπεύω να το κάνω τώρα», υποστήριξε. 

Αναφερόμενος στην έρευνα της Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν επιθυμεί περισσότερο από τον ίδιο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Υπάρχουν σίγουρα και ορισμένοι που πριν καν αρχίσει η Εξεταστική έχουν ήδη συντάξει το πόρισμά τους εναντίον μου», είπε και έκλεισε την εισαγωγική του τοποθέτηση λέγοντας πως είναι χρέος η αλήθεια. 

Η επιτροπή κατά την έναρξη της καταδίκασε ομόφωνα, με εξαίρεση την Πλεύση Ελευθερίας, επιθέσεις που δέχθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος και η οικογένειά του. Το απειλητικό mail που δέχθηκε για τις δύο του κόρες, όπως είπε, έχει αποσταλεί στην Αστυνομία.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα