Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – «Ανοιχτοί δρόμοι για συνέχιση του διαλόγου»

Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – «Ανοιχτοί δρόμοι για συνέχιση του διαλόγου»

Ελήφθη η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων και ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει την Δευτέρα αλλά αναμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συνακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Για το αν θα συναντηθεί ενώ έχουν γίνει στο μεσοδιάστημα αποκλεισμοί δρόμων είπε: «Έχει ληφθεί ένα αίτημα και προτίθεται να συναντήσει τους αγρότες την Δευτέρα αλλά πρέπει να μάθουμε ποιοι θα είναι πάντως το είπε ξεκάθαρα στο Χαϊδάρι: Ανοιχτοί δρόμοι για συνέχιση του διαλόγου. Υπάρχουν σοβαρά αιτήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς, υπάρχει καλή διάθεση και πολλά αιτήματα που έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο και την ΚΑΠ. Εμείς και το ΕΛΚ στο οποίο ανήκουμε είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ζητήσει ήπια μετάβαση στην ΚΑΠ».

 «Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός χθες στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος όμως σκληραίνει τη στάση του, ενισχύοντας τα μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της Περιφέρειας και προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών, αλλά και τελωνείων.

 Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Ποιους δρόμους κλείνουν σήμερα οι αγρότες
Στο μεταξύ, σε ωριαίους αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα, Πέμπτη (8/2), οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας θέλοντας να δείξουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους και δηλώνοντας έτοιμοι εάν αυτά δεν ικανοποιηθούν να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από 15:30-16:30 στα Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνης, της επαρχιακής οδού Κοζάνης-Φλώρινας στον κόμβο Φιλώτα από 16:00 με 17:00, ενώ αποφασίστηκε και το κλείσιμο του τελωνείου Καστοριάς στις 12 το μεσημέρι.

Σύσσωμοι οι αγρότες αύριο, Παρασκευή, θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας-Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών.

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν σήμερα από τις 16:00 έως τις 18:00 το απόγευμα οι αγρότες.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, να σχεδιάσουν το πλάνο των επόμενων κινητοποιήσεων τους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Καρδίτσας και Φαρσάλων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ενώ αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης, και με το βλέμμα στην Αθήνα για συλλαλητήριο με τρακτέρ.

Την Παρασκευή, στις 18:30, διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, ενώ σήμερα αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα