Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Τους λόγους της διαφωνίας του εξήγησε Βορίδης – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Τους λόγους της διαφωνίας του εξήγησε Βορίδης – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Με τρία νομικά και συνταγματικά επιχειρήματα, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, εξηγεί τους λόγους της διαφωνίας του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο Μάκης Βορίδης δηλώνει μάλιστα ότι η διέξοδος της αποχής που του πρόσφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον υποχρέωσε στο να κάνει και εκείνος ένα βήμα πίσω για να μην τραυματίσει την κυβέρνηση.

«Θέλω καταλαγή και να μη θυσιάσουμε το σπουδαίο έργο της κυβέρνησης».

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, 6 στους 10 τάσσονται υπέρ του δικαιώματος στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια ενώ αντίθετα στο ερώτημα αν συμφωνούν με το δικαίωμα στην τεκνοθεσία 7 στους 10 διαφωνούν.

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κοστίζει στη ΝΔ αλλά δε μεταβάλλει τη μεγάλη εικόνα, με το κυβερνών κόμμα να διατηρεί προβάδισμα σχεδόν 20 μονάδων από το σταθερά δεύτερο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πέφτει σε μονοψήφιο ποσοστό καταγράφοντας 9,7% και το ΠΑΣΟΚ 11%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2%, οι Σπαρτιάτες 2,6%, η Ελληνική Λύση 6,6%, ΝΙΚΗ 2,3%, Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, ΜέΡΑ 25 2% και Νέα Αριστερά 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 35,2%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,7% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,1%. Το ΚΚΕ καταγράφει διψήφιο ποσοστό με 10,3% και ακολουθούν Σπαρτιάτες 3,2%, Ελληνική Λύση με 8,2%, ΝΙΚΗ 2,8%,  Πλεύση Ελευθερίας 4%, ΜέΡΑ 25 2,5% και Νέα Αριστερά 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά τη διεξαγωγή debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις ευρωεκλογές και κλείνει κάθε παράθυρο συνεννόησης και συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη μιλώντας για πολιτικές συγκλίσεις από τα κάτω μετά τις κάλπες.

«Εξ αρχής τον αντιμετώπισα με ευγένεια και πολιτικό πολιτισμό, δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά και του απάντησα με το ανάλογο ύφος. Αντίπαλός μας είναι η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε άλλο δρόμο,  καλό του ταξίδι. Εγώ όταν μίλησα για ανανέωση, την έκανα».

Την ίδια στιγμή, στη μέτρηση της MRB, 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από 3 στους δέκα στο σύνολο των ερωτηθέντων, θεωρούν ότι το κόμμα πρέπει να κινηθεί προς την Κεντροαριστερά. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης και Κώστας Ζαχαρίαδης μιλούν για αναγκαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να ακούσει το αίτημα της βάσης μετά και την πρότασή τους για ένταξη στους ευρωσοσιαλιστές.

O Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός χωρίς αντίπαλο, συγκεντρώνοντας 40% των προτιμήσεων έναντι 6% του κ. Κασσελάκη, 5% του κ. Ανδρουλάκη, με τον κανένα να συγκεντρώνει 32%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα