Ο Γιούνκερ ήθελε την Μπακογιάννη επίτροπο Εξωτερικών - Γιατί «κόπηκε»;

Ο Γιούνκερ ήθελε την Μπακογιάννη επίτροπο Εξωτερικών - Γιατί «κόπηκε»;

Σε αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο ενός «πολιτικού τριγώνου» μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προχώρησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια του πρωινού εργασίας που είχαν χθες Έλληνες και Κύπριοι βουλευτές στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, όταν αυτός ήταν διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ζητήσει από τον τότε πρόεδρο της Κύπρου να μεσολαβήσει στον Αντώνη Σαμαρά για να τον πείσει να γίνει επίτροπος η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιθυμούσε να δώσει στην κ. Μπακογιάννη το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επιθυμία του όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ.   
Η αποκάλυψη του κ. Χριστοδουλίδη γεννά κάποια ερωτήματα: Γιατί ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έκρινε σκόπιμο να ζητήσει μεσολάβηση για την Ντόρα Μπακογιάννη; Είχε θέσει το θέμα απευθείας στον Αντώνη Σαμαρά και ποια ήταν η στάση του; Η απάντηση στα παραπάνω κρύβεται σε μια θυελλώδη σχέση.

.ieidiseis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα