ΝΔ: Δημιουργία νέου φορέα – Εντάσσονται στον νέο ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ

ΝΔ: Δημιουργία νέου φορέα – Εντάσσονται στον νέο ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ

Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των σιδηροδρόμων εξήγγειλε σήμερα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του 2024, ο πρωθυπουργός, 10 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Δέκα μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, πέρασαν σήμερα από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο το 2024 οι αλλαγές για την αναδιάταξη των σιδηροδρόμων.

«Είναι μια καινούργια αφετηρία για την κυβέρνηση, όμως οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, με σημαντικές μεταρρυθμίσεις, με πρώτο σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», δήλωσε ο πρωθυυργός.

Πλέον δημιουργείται νέος ενιαίος φορέας στον οποίο εντάσσονται η ΕΡΓΟΣΕ και ο ΓΑΙΑΟΣΕ που θα έχει όλες τις αρμοδιότητες. Ο νέος ΟΣΕ θα έχει την ευθύνη για όλα τα θέματα ασφάλειας και βελτίωσης του δικτύου και θα εξοπλιστεί με σύγχρονα συστήματα. Η αναδιοργάνωση του ΟΣΕ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στην εξεταστική για τα Τέμπη κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου Δημήτρης Ρέππας ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολιτικής του για τον ΟΣΕ λέγοντας πως άλλοι ήθελαν να απαξιωθεί και πως παρότι ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει ρόλο, με τηλεδιοίκηση δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα.

«Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση όχι γιατί οι συρμοί αυτόματα θα ετίθεντο σε πέδηση, θα σταματούσαν αυτόματα».

Κύκλοι της ΝΔ λένε: «Κατηγόρησε την παρούσα κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αποκατάσταση του κέντρου τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, «ξέχασε» όμως ότι ο ίδιος ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΣΕ δεν προχώρησε κανένα έργο».

Με 400 εκ από το Ταμείο Ανάκαμψης μπαίνει τέλος και στην αυθαίρετη δόμηση.

Πολεοδομικά σχέδια σε όλη την Επικράτεια θα καθορίζουν οριστικές τις χρήσεις γης, εντός και εκτός σχεδίου και τις προστατευόμενες περιοχές ενώ με drones θα εντοπίζεται οτιδήποτε αυθαίρετο χτίζεται στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συνέπεια και δουλειά από όλους καλώντας ουσιαστικά τους υπουργούς να πατήσουν γκάζι τους επόμενους έξι μήνες

«Βαδίζουμε συντονισμένα, πάντα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες πολίτες. Ξέρετε πολύ καλά ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε οι πρώτοι αυστηροί κριτές της δικής μας απόδοσης και μονίμως να φροντίζουμε ώστε να αυξάνουμε τους ρυθμούς μας».

«Συνέπεια και δουλειά είναι αυτά που θα μας χαρακτηρίσουν το νέο χρόνο», τόνισε.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα