Η ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τον ανασχηματισμό

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τον ανασχηματισμό

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (04.01.2023) στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με χιούμορ απάντησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σχόλιο δημοσιογράφων για τον ανασχηματισμό, στα… πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών. Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο με δημοσιογράφους, που αστειευόμενοι τον ρώτησαν αν θα κάνει ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Αυτόν τον χάσατε».

Επίσης, αστειεύτηκε και για το γεγονός ότι τις αποφάσεις του τις λαμβάνει στο βουνό, λέγοντας: «Όταν ξαναπάω στο βουνό». «Το Νταβός πιάνεται;», ρώτησαν ξανά οι δημοσιογράφοι, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά αρνητικά, λέγοντας: «Μόνο τα εγχώρια».

Σε άλλη ερώτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Στην ορκωμοσία, το παρών έδωσαν και μέλη των οικογενειών των νέων υπουργών.  

Κυβερνητικά στελέχη αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας, μετά τις χθεσινές (03.01.2024) ανακοινώσεις που έκανε ο Παύλος Μαρινάκης για τον στοχευμένο ανασχηματισμό. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει για πέμπτη φορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου με υφυπουργό τον Ανδρέα Νικολακόπουλο, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου αναβαθμίζεται ως υπουργός Εργασίας.

Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακινήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Οι αλλαγές και οι νέοι υπουργοί

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του την επιτυχία της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, θεωρήθηκε ο καταλληλότερος για να αναλάβει τα ηνία, για πέμπτη φορά στην πολιτική του διαδρομή, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δίπλα του, ως υφυπουργός ΠΡΟΠΟ αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Η θέση του κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Υγείας πέρασε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει θητεύσει ξανά στο συγκεκριμένο υπουργείο, επί κυβέρνησης Σαμαρά (2013-2014), σε σκληρές συνθήκες μνημονιακής επιτροπείας. Έχει μεταρρυθμιστική εμπειρία και σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις ευρωεκλογές θα “τρέξει” δύσκολες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και όχι μόνο αυτές που έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Γεωργιάδη αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, η οποία έχει περάσει ξανά από το υπουργείο Εργασίας ως υφυπουργός και γνωρίζει τα θέματα του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.

Μια νέα θέση υφυπουργού προστέθηκε στο υπουργείο Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση, και την ανέλαβε η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα