ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις από βουλευτές του κόμματος μετά την πρόσκληση Κασσελάκη να συνεδριάσουν στις Σπέτσες - Η επιστολή της Ακρίτα

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις από βουλευτές του κόμματος μετά την πρόσκληση Κασσελάκη να συνεδριάσουν στις Σπέτσες - Η επιστολή της Ακρίτα

Έκπληκτοι έμειναν οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόλις παρέλαβαν την πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με την οποία η επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος θα γίνει στις… Σπέτσες, στις 19 με 21 Ιανουαρίου.

Την πρόσκληση απέστειλε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, με τους βουλευτές, ειδικά τους παλαιότερους να μην μπορούν να αντιληφθούν το νόημα της συνεδρίασης ενός θεσμικού οργάνου σε ένα χώρο, που παραπέμπει περισσότερο σε ταξίδι αναψυχής και χαλαρότητας, παρά σε μία κρίσιμη συζήτηση επί των μεγάλων πολιτικών και εσωκομματικών θεμάτων.

Να σημειωθεί ότι συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων των κομμάτων «εκτός έδρας», δεν συνηθίζονται παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και με την επιλογή των περιοχών με αυστηρά συμβολικούς λόγους.

Η πρόσκληση

Η πρόσκληση Κασσελάκη εστάλη στα e-mail των βουλευτών από την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Πρόκειται για μία τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες, στις 19-21 Ιανουαρίου, με ατζέντα τον απολογισμό έργο και τον ορισμό προτεραιοτήτων για το πρώτο 6μηνο του 2024. Ζητά μάλιστα να παρουσιάσουν προτάσεις νόμων και δίνει οδηγίες για την παρουσίαση με… power point.

Η πρόσκληση αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι καλή χρονιά.

Ο Ιανουάριος είναι ένας πυκνός μήνας ενόψει και ενόψει και της προετοιμασίας του Συνεδρίου μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μου ανάθεσε ως Γραμματέα της ΚΟ να σας διαβιβάσω την πρόσκλησή του για τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων.

Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά εκτός από τον τομέα οικονομικών που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα».

Η επιστολή της Έλενας Ακρίτα:

«Αγαπητή Γραμματέα της ΚΟ,

Μια διευκρίνιση, παρακαλώ. Αυτό το μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;

Καλή χρονιά

Έλενα Ακρίτα»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα