Ο ανασχηματισμός της φωτοβολίδας - Γιατί έφυγε ο Οικονόμου και πήγε ο Χρυσοχοΐδης

Ο ανασχηματισμός της φωτοβολίδας - Γιατί έφυγε ο Οικονόμου και πήγε ο Χρυσοχοΐδης

Θα μπορούσε και να τιτλοφορείται «ο ανασχηματισμός της φωτοβολίδας», αφού ουσιαστικά οι χειρουργικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο της δεύτερης γαλάζιας τετραετίας στις οποίες προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ήταν σχεδόν αποκλειστικά το αποτέλεσμα των πιέσεων που δεχόταν όλο το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση για τα αλλεπάλληλα φαινόμενα οπαδικής και όχι μόνο βίας.

Για την αντικατάσταση του κ. Γιάννη Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης οδηγήθηκε στη σίγουρη, λόγω πρότερης εμπειρίας, επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος επιστρέφει για πέμπτη φορά στην καριέρα του στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκινά τη νέα του θητεία με την «καυτή πατάτα» των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον θάνατο του αστυνομικού από φωτοβολίδα στο Ρέντη και έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα κάνει.

Το κρίσιμο πόστο που αφήνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να εμπιστευτεί στον μέχρι σήμερα υπουργό Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει τη σκυτάλη στην μέχρι σήμερα υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ενδιαφέρον έχει η χρονική συγκυρία της αναβάθμισης του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, ταυτόχρονα με τα υφιστάμενα καθήκοντά του. Ετσι, η ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου αυξάνεται, σε μία στιγμή που καταγράφεται η δημόσια αντίθεση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στο γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως φάνηκε από νωρίτερα σήμερα, όταν κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για στοχευμένες αλλαγές και όχι ανασχηματισμό, οι αλλαγές είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, καθώς ο κ. Μητσοτάκης ήθελε μεν να προβεί σε διορθωτική κίνηση κυρίως στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όχι όμως και να σταλεί το μήνυμα ότι πάσχουν βασικοί τομείς του κυβερνητικού έργου.

«Ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι «σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα