Χριστούγεννα: Τα παραδοσιακά κάλαντα άκουσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Χριστούγεννα: Τα παραδοσιακά κάλαντα άκουσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και, όπως είναι το έθιμο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τα κάλαντα από συλλόγους και λαογραφικούς συλλόγους.

Η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, η Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα», ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Εναλία Γη» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, μαθητές που συμμετέχουν στην ενισχυτική διδασκαλία του Κέντρου Ημέρας για Ρομά «Κλίμακα» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό είπαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι γυναίκες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελόριζο, η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας και η Παναρκαδική Ομοσπονδία.

Ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά άκουσαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές ενώ δεν έλειψαν και οι μαντινάδες.

Ο Σύλλογος «Δικταίοι Καστρινοί», μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, έψαλλε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Στέφανο Κασσελάκη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μικρός ο χώρος αλλά μεγάλη η καρδιά. Να μοιράσετε το χαμόγελο και τη χαρά σε όλη τη χώρα. Ένα μικρό δωράκι, ένα μικρό γούρι», είπε ο ίδιος.

Η μαντινάδα στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποδέχθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη χορευτικό όμιλο «Αορείτες» από το Ηράκλειο Κρήτης, που έχουν κάνει πράξη τη συμπερίληψη, ενώνοντας τις δεξιότητες στον χορό παιδιών και με αναπτυξιακές διαταραχές ή κινητικά προβλήματα.

«Τα παιδιά μας είναι η προτεραιότητα μας είναι προτεραιότητα κάθε οικογένειας γι’ αυτό αγωνιζόμαστε να έχουν όλες τις δυνατές υπηρεσίες από το κράτος την παιδεία την υγεία για να έχουν την καλύτερη δυνατή προοπτική. Χρόνια πολλά».

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας είπε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην τσακώνικη διάλεκτο, καθώς και άλλα παραδοσιακά γιορτινά τραγούδια, στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Το ΚΚΕ είναι εδώ, παρόν, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουμε την πορεία, μια άλλη πορεία για μια άλλη διέξοδο, όλοι μαζί, ο ελληνικός λαός όλος μαζί, ενωμένος», είπε

«Δεν λέμε καλές γιορτές, λέμε καλά Χριστούγεννα. Λέμε θρίαμβο της Ορθοδοξίας», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν ολιγοήμερη ανάπαυλα με τα επιτελεία των κομμάτων να προγραμματίζουν πλέον τις κινήσεις τους με τη νέα χρονιά.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα