Άδωνις Γεωργιάδης: Θύελλα αντιδράσεων μετά τις κυνικές δηλώσεις του για τα Τέμπη

Άδωνις Γεωργιάδης: Θύελλα αντιδράσεων μετά τις κυνικές δηλώσεις του για τα Τέμπη

Θύελλα αντιδράσεων, με πρώτους τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τη σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

«Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσο πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη. Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για να βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια;», είχε αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Θυμός και αγανάκτηση. Με αυτές τις λέξεις περιγράφουν στο MEGA οι συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας τα συναισθήματα που ένιωσαν ακούγοντας την κυνική δήλωση του υπουργού Εργασίας.

«Οργή μας προκαλεί οτιδήποτε βεβηλώνει και είναι ιερόσυλο προς το παιδί μας που χάσαμε. Είναι θέμα ήθους το να σχολιάζεις νεκρούς. Είναι θέμα όχι μόνο ήθους αλλά και παιδείας. Τους νεκρούς, φίλε μου Γεωργιάδη, δεν τους ακουμπάμε, δεν τους πειράζουμε. Αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας», είπε ο Χρήστος Χούπας, πατέρας ενός εκ των θυμάτων.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 57 που ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα, ενδιαφέρονται οποιαδήποτε εξέλιξη αυτού του θέματος είναι οι άνθρωποι μα που έφυγαν και αυτοί δεν έχουν φωνή. Αυτή την φωνή την δανείζουμε μείς και ρωτάμε εμείς για αυτούς. Για εμάς αυτό το θέμα δεν είναι ένα πολιτικό παιχνίδι για εμάς είναι η ζωή και ο θάνατος τον ανθρώπων μας», δήλωσε ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός θύματος.

Την αποπομπή Γεωργιάδη απο την κυβέρνησης ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει αμέσως τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνησή του. Διαφορετικά, προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Αν είναι αντίληψη της κυβέρνησης ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν το γεγονός ότι δύο τρένα συγκρούονται με τοπικά και χάνονται 57 συνάνθρωποί μας, τότε έχει χαθεί οριστικά η έννοια της ευθύνης και μαζί χάνεται και η ντροπή», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε ένταση και στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να θυμίζει την προειδοποίηση του πρωθυπουργού να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Αλίμονο αν δεν μας απασχολουσε το ζήτημα αυτό, αυτό το τραγικό δυστύχημα των τεμπων μας απασχολεί και πού μάλιστα και απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να προσέχουν πολύ το σύνολο των στελεχών και τις διατυπωσεις του γιατί πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο υπουργός Εργασίας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για διαστρέβλωση όσων έχει πει, ενώ στη συνέχεια από το βήμα της Βουλής ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Αν είχα πει αυτό που εσείς λέτε θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου από ντροπή! Ζητώ πραγματικά συγνώμη από τους συγγενείς γιατί αυτή η αναφορά μου έδωσε ευκαιρία να κάνετε αυτή τη φασαρία και να τους προκαλέσετε και γω μαζί περισσότερο πόνο», δήλωσε ο κος Γεωργιάδης.

Η αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων γίνεται οργή και φόβος στη σκέψη ότι για τον χαμό των αγαπημένων τους ανθρώπων δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και τον πληροφορώ, διότι ζει σε άλλο πλανήτη ότι μας στηρίζει ο μισός πλανήτης. Που θεωρεί ότι ξεχάστηκε το θέμα…Κλάψανε για τα παιδιά μας και οι πέτρες ακόμα. Στις Βρυξέλλες θα φτάσουμε. Μέχρι κόκκινο χιόνι. Θα τους κυνηγήσουμε όλοι μας, τέτοια συσσωρευμένη οργή έχουμε», δήλωσε ο Χρήστος Χούπας.

«Νιώθουμε έναν φόβο νιώθουμε μια ανησυχία ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι η Βουλή θα κάνει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει για να αποδοθούν πραγματικά οι ευθύνες», είπε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Αίτημα για σύσταση εξεταστικής έχει καταθέσει το ΚΚΕ. Πρόταση για προανακριτική έχει προαναγγείλει το ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «επιτομή απανθρωπιάς και κυνισμού» για τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα