ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση με αντικείμενο τον πόλεμο στο Ισραήλ

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση με αντικείμενο τον πόλεμο στο Ισραήλ

Στην σκιά πιθανής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό.
Το ΚΥΣΕΑ αξιολόγησε την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ κατά τη συνεδρίαση έγινε εκτίμηση και για πιθανές επιπτώσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ συζητήθηκε και ο συντονισμός ενεργειών.

Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή των εχθροπραξιών που ακολούθησαν μετά την επίθεση της Χαμάς, τάχθηκε στο πλευρό του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μισθωμένη πτήση του ΥΠΕΞ από το Ισραήλ με 169 επιβάτες, 72 εκ των οποίων Έλληνες, με την οποία και κλείνει ο κύκλος όσων ήθελαν να επαναπατριστούν στην Ελλάδα.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα