Απόστολος Τζιτζικώστας: Πρέπει να κάνουμε άλματα στα αντιπλημμυρικά έργα γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ

Απόστολος Τζιτζικώστας: Πρέπει να κάνουμε άλματα στα αντιπλημμυρικά έργα γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε πως εδώ και κάποια χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία κάνουν πολλή δουλειά και έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα αλλά οι εικόνες από όλη την Ελλάδα κρούουν ένα καμπανάκι.

«Ότι πρέπει ως Πολιτεία συντεταγμένα πια να δούμε πώς θα πρέπει τις υποδομές που έχουν σχεδιαστεί για τις κλιματικές συνθήκες του 1950 και 60’, γιατί τότε κατασκευάστηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα, πώς θα πρέπει να γίνει μία σοβαρή προσέγγιση για τα αστικά μας κέντρα. Εμείς ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε κάνει 25 αντιπλημμυρικά έργα αλλά αυτά είναι κυρίως στην ύπαιθρο, σε χωριά, σε κωμοπόλεις.

Στα αστικά κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή όπως ο Βόλος που βλέπουμε αυτές στις ημέρες, καταλαβαίνουμε πως πρέπει να παρέμβουμε άμεσα. Τα έργα αυτά θα είναι τεράστια. Η Θεσσαλονίκη είναι θωρακισμένη από πλημμύρες που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Αυτά που βλέπουμε τώρα, δεν καλύπτονται με αυτά τα έργα. Άρα και εμείς πρέπει να κάνουμε άλματα γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ και κάθε χρόνο είναι και χειρότερα», είπε αρχικά.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας  στην Κεντρική Μακεδονία έγιναν έργα στον τουρισμό, στα σχολεία, τα Κέντρα Υγείας, στην επιχειρηματικότητα αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα αντιπλημμυρικά  είναι η έργα που η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει περισσότερα κονδύλια τα επόμενα χρόνια.

«Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο που έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Από τη μια μεριά θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών μας για την καθημερινότητα του. Έχουμε φτιάξει 150 δομές για τη στήριξη των αδύναμων πολιτών μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Από την άλλη, ένας ακόμη βασικός πυλώνας είναι ο αναπτυξιακός. Εκεί θα φροντίσουμε να κάνουμε τις υποδομές, να φτιάξουμε τους δρόμους αλλά και στην καινοτομία, στην έρευνα προσκειμένου να υποστηρίξουμε μία οικονομία που θα μπορεί να δημιούργει νέες θέσεις εργασίας και να απορροφά τους νέους ανθρώπους.

Έχουμε ήδη περάσει 200 υπηρεσίας της περιφέρεις στο gov.gr και μέχρι το τέλος του 23’ θα έχουμε περάσει το σύνολο που προσφέρουμε στους πολίτες. Επίσης, θα καταργήσουμε όλα τα ανταποδοτικά τέλη που χρεώνονταν σε πολίτες. Έτσι, θα ανακουφίσουμε τους πολίτες. Εμείς αποφασίσαμε φέτος να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό και ενημερωτικό κέντρο για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή».

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα