Επέστρεψε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Όσα ανέφερε για φωτιές, ακρίβεια, τουρισμό και ταυτότητες

Επέστρεψε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Όσα ανέφερε για φωτιές, ακρίβεια, τουρισμό και ταυτότητες

Στην προσφιλή του συνήθεια να προχωράει στον απολογισμό των κυβερνητικών του πεπραγμένων επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ένα πραγματικά δύσκολο καλοκαίρι. «Η πολιτική πρέπει να έχει απτά αποτελέσματα, και γι’ αυτά θέλουμε να κρινόμαστε. Χωρίς να κρυβόμαστε όταν κάνουμε λάθη ή δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας» αναφέρει μεταξύ άλλων και δεσμεύεται ότι με τις πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν στη βουλή για το πεδίο των πυρκαγιών θα εξασφαλιστεί καλύτερη άμυνα για το αύριο, ταχεία καταβολή αποζημιώσεων και γρήγορη αποκατάσταση των τόπων που χτυπήθηκαν, ειδικά του Έβρου, στα πρότυπα της παρέμβασης που έγινε στην Εύβοια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις θετικές ειδήσεις για τον τουρισμό όπου έχουμε νέο ρεκόρ με αύξηση άνω του 10% και σημαντικά υψηλότερα από τα 19 δισ. του 2019 αλλά και στο μέτωπο του πληθωρισμού αφού τον Αύγουστο υποχώρησε στο 3,4% σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Αναφορά κάνει και  στο καλάθι του νοικοκυριού για το οποίο δόθηκε παράταση, το καλάθι των μαθητών αλλά και τους ελέγχους στις επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα της Υγείας, με την τοποθέτηση οπλιτών θητείας που είναι πτυχιούχοι ιατρικής σε κενές θέσεις Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων αλλά και στην ενίσχυση με οδηγούς στα ασθενοφόρα των δομών υγείας των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας, διαθέτοντας προσωπικό από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και το πολιτικό στίγμα της διακυβέρνησής του τονίζοντας ότι αν επέλεγε δυο λέξεις για να σηματοδοτήσει τη δεύτερη τετραετία  είναι «μεταρρυθμιστική επιτάχυνση».

«Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι το 41% που μας δώσατε δεν είναι λευκή επιταγή αλλά ισχυρό αίτημα να αλλάξουμε όσα μας ταλαιπωρούν, όσα μας πληγώνουν και όσα μας θυμώνουν».

Ο πρωθυπουργός κάνει και ειδική αναφορά στις νέες ταυτότητες που δημιουργούν πιο ασφαλείς συναλλαγές καθώς δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν.

«Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται και διακινούν διάφοροι επιτήδειοι. Μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τους έχει πιστέψει, αλλά να ξέρουν οι πολίτες ότι σε λίγο καιρό, οι παλαιού τύπου ταυτότητες (που υπάρχουν από το 1961!) δεν θα ισχύουν πια. Άρα άδικα μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα