Exit Poll: Δεν έπιασαν το ξεπέταγμα της Ζωής οι δημοσκοπήσεις λέει η GPO

Τα Exit Poll των εκλογών έγιναν γνωστά και παρουσιάζουν ορισμένα ενδιαφέροντα δεδομένα και τάσεις που δεν κατάφεραν να καταγράψουν την προεκλογική περίοδο οι δημοσκοπήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το ποσοστό του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ειδικότερα, στο Exit Poll που ανακοίνωσε το Star η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται από 2,2% έως 4,2%.

Ο Διευθυντής Ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης στο Star σχολίασε: «Θέλω να σημειώσω επίσης κάτι το οποίο δεν είχαμε δει πολύ έντονα στις δημοσκοπήσεις, το είδαμε στις δύο τελευταίες ημέρες. Είναι το ξεπέταγμα του κόμματος της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά. Δεν την είχαμε δει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Την είδαμε στην τελευταία μέτρηση». 
Απαντώντας σε ερώτηση αν ξέρουμε από πού «πήρε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Όχι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καταγεγραμμένο (σ.σ. από που πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου). Υπάρχει μία μετακίνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΜέΡΑ 25 αλληλοτροφοδοτούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε από το ΜέΡΑ και την ίδια στιγμή έδινε πίσω. Υπήρχε μία μετακίνηση μπορούμε να πούμε μέσα στην εβδομάδα η οποία επιβεβαιώθηκε και σήμερα ως ένα βαθμό από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ με κάποιο τρόπο μπορούσε να παίρνει από το ΣΥΡΙΖΑ».

«Και αυτό το οποίο έχει ένα ενδιαφέρον είναι το γεγονός – αν που επιτρέπετε να το πω αυτό – ότι στις πρώτες αναλύσεις που έχουμε κάνει οι δημογραφικές ομάδες του πληθυσμού – ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αρκετά ισχυρός στο κομμάτι των νέων – αλλά και η ΝΔ έχει καταφέρει να διεισδύσει σε εκλογικές ομάδες που δεν θεωρούνταν προνομιακές για την ίδια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα