Σύλληψη του υποψήφιου Δήμαρχου Χειμάρρας - Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία

Σύλληψη του υποψήφιου Δήμαρχου Χειμάρρας - Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία

Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη και ζήτησε την αποφυλάκιση του υποψήφιου Δήμαρχου Χειμάρρας.
Στη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Μυτιλήνη, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς τη «φίλη» Αλβανία.

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου, δυστυχώς, συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί. Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον υποψήφιο Δήμαρχο Χειμάρρας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η σύλληψη του ομογενή Φρέντι Μπελέρη υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας δύο μέρες πριν από τις εκλογές στην Αλβανία.

Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης του Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, με τον Πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα να χαρακτηρίζει τη σύλληψη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη» και κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών. Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα.

Από την πλευρά της Ελλάδος η απάντηση διά στόματος του Έλληνα ΥΠΕΞ ήταν άμεση, με τον Νίκο Δένδια, προσερχόμενο στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ για την Ουκρανία, να αναφέρει «πως αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η σύλληψη ενός υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές είναι ένα απόλυτο σκάνδαλο. Επαναλαμβάνω κάτι που αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός Ράμα, η σύλληψη ενός υποψηφίου δημάρχου, δύο μέρες πριν από τις εκλογές αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα