Πρόταση του Σόιμπλε το παράλληλο νόμισμα: Αποκάλυψη Βαρουφάκη για πρόγραμμα Δήμητρα

Πρόταση του Σόιμπλε το παράλληλο νόμισμα: Αποκάλυψη Βαρουφάκη για πρόγραμμα Δήμητρα

Απαντήσεις για το παράλληλο νόμισμα κατά τη διάρκεια του debate των πολιτικών αρχηγών έδωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέροντας πως η συγκεκριμένη ιδέα ήταν πρόταση του πρώην υπουργού Οικονομικών και ότι εγώ ήμουν κατά αυτής της λογικής

Ερώτηση για το πρόγραμμα «Δήμητρα» και με τα «παράλληλα νομίσματα» δέχθηκε από τη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα, ο γραμματέας του «ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη», Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο του debate των πολιτικών αρχηγών.

Απαντώντας στη «follow up» ερώτηση της δημοσιογράφου για τον άξονα της «Οικονομίας - ανάπτυξης - απασχόλησης», αποκάλυψε κάτι πολύ σημαντικό σχετικά με το σύστημα των παράλληλων νομισμάτων, το οποίο και έχει μπει στο επίκεντρο της πολιτικής κόντρας.

«Ποτέ δεν καταθέσαμε πρόταση για παράλληλο νόμισμα, αυτό ήταν ιδέα του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόφλανγκ Σόιμπλε, εγώ ήμουν κατά αυτής της λογικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος. 

«Ένιωσα ένα ντεζαβού σαν να είμαι στο 2009 σε μία οικονομία που βρίσκεται υπό κατάρρευση, μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έλεγε ότι η οικονομία είναι θωρακισμένη και μία αντιπολίτευση, κεντροαριστεράς, ριζοσπαστικού κέντρου, όπως θέλετε πείτε το, που έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά. Η χώρα μας κινείται σε ένα παγκόσμιο ναρκοπέδιο», ανέφερε παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα