Εκλογές 2023: Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο – Θα συμμετάσχει το κόμμα Κανελλόπουλου

Εκλογές 2023: Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο – Θα συμμετάσχει το κόμμα Κανελλόπουλου

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ωστόσο κανονικά κατεβαίνει το κόμμα «ΕΑΝ» του Α. Κανελλόπουλου.

Δεν θα μετάσχει στις προσεχείς εκλογές το Εθνικό Kόμμα – Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τη συμμετοχή του, αντίθετα, πέρασε τον έλεγχο νομιμότητας το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

 Το ανώτατο δικαστήριο, εξέδωσε απόφαση για τα κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη δεν θα μετάσχει στις εκλογές καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε με βάση τον νέο νόμο, που ισχύει, ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη, ως βουλευτή στην Α’ Αθήνας με το κόμμα Ελληνες, προσκρούει στη ρητή διάταξη του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές, όσων έχουν καταδίκες, έστω και με πρωτόδικη απόφαση για βαριά αδικήματα, ανάμεσά τους και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

 Παράλληλα, το κόμμα ΕΑΝ που έχει ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, τελικά πέρασε τον έλεγχο της νομιμότητας από το ανώτατο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δημόσια, πριν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, με το δικό του κόμμα, είχε δηλώσει ότι θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη. Ωστόσο, η πραγματική σχέση των δύο ανδρών αφού αξιολογήθηκε από τον Αρειο Πάγο, δεν στάθηκε λόγος ικανός για τον αποκλεισμό του ΕΑΝ, καθώς στους συνδιασμούς του συγκεκριμένου κόμματος δεν υπάρχουν καταδικασμένα στελέχη της ΧΑ, ενώ δεν υπάρχουν άλλες αποδείξεις ότι πραγματικός ηγέτης του είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός εκλογικής διαδικασίας φαίνεται ότι τίθεται το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου, αφού όπως ανακοίνωσε ο ίδιος δεν κατάφερε να υποβάλει εμπρόθεσμα τα ψηφοδέλτια ηλεκτρονικά μέχρι την καταληκτική προθεσμία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Τυπικά είναι ακόμη υποψήφιο. Όταν όμως οι δικαστές εξετάσουν τον φάκελό του και δουν ότι λείπουν από μέσα τα ψηφοδέλτια, τότε αυτομάτως θα το αποκλείσουν από τις επικείμενες εκλογές. Σημειώνεται ότι ήδη η «Πατριωτική Ένωση» των Πρόδρομου  Εμφιετζόγλου και  Κωνσταντίνου Μπογδάνου  έχουν βρεθείεκτός εκλογικού στίβου, όπως άλλωστε και η  κ. Λατινοπούλου.

Πρώτη δήλωση Κασιδιάρη- Καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα

«Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσω της δικηγόρου του, Βάσως Πανταζή, μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα «Έλληνες» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Ειδικότερα, εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί: 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος - Εμφιετζόγλου, Πατρίδα - Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν:

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 

7)  ΚΙΝΗΜΑ 21

8)  ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΝΙΚΗ

10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

13) ΟΑΚΚΕ

14) Μ-Λ ΚΚΕ

15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

17) ΤΟΛΜΑ

18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

21) ΚΟΤΕΣ

22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

23) SOCIAL

24)  ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

26) ΕΑΝ 

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1)  ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 

2)  ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 

3)  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  

4)  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  

5)  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  

6)  ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 

7)  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 

8)  ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α 

Μεμονωμένοι  υποψήφιοι

1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΠΡΟΪΤΣΗΣ  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα