Ο Χρυσοχοΐδης απαντά για το Wikileaks

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που δημοσιοποίησε το Wikileaks και σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «ένα τίποτα» και «επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια» την Ε.Υ.Π..

Η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη στα σχετικά έγγραφα του Wikileaks ήταν άμεση.

«Έχω περιγράψει χιλιάδες φορές και δημοσίως τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατούσε τότε. Η Ε.Υ.Π. δεν υπηρετούσε τον ρόλο της για την ασφάλεια της χώρας» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι είναι υποκρισία να χαρακτηρίζονται ως αποκαλύψεις γεγονότα και καταστάσεις που ο ίδιος κατ' επανάληψη έχει διατυπώσει δημόσια. «Δεν υπάρχει τίποτα που να αποτελεί αποκάλυψη» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός απάντησε και για τα περί συμφωνίας του με πρόταση του τότε Αμερικανού πρέσβη Ντ. Σπέκχαρντ για τη δημιουργία ομάδας εργασίας κατά της τρομοκρατίας με τη συμμετοχή της αμερικανικής πρεσβείας και στελεχών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών κ.τ.λ. είναι καθημερινό φαινόμενο, γιατί το έγκλημα είναι διεθνές φαινόμενο και εξ αυτού οι συνεργασίες με ξένες υπηρεσίες δεν είναι κάτι καινούργιο ή κρυφό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα