Λούκα Κατσέλη: "Η κόρη μου ακολούθησε το όνειρο μου"

Την κόρη της Αμαλία Αρσένη συστήνει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μέσα από μία απολαυστική κοινή τους συνέντευξη στη Real Life.

Η 20χρονη Αμαλία μιλά για την εποχή που ο πατέρας της Γεράσιμος Αρσένης ήταν υπουργός Παιδείας και οι μεταρρυθμίσεις που είχε  λάβει τότε είχαν γίνει η αφορμή για ένα μεγάλο κύμα καταλήψεων.

«Ξέρετε τι σημαίνει να πηγαίνω στην Γ Δημοτικού, να γυρίζω από το σχολείο, να ανοίγω την τηλεόραση και να βλέπω να καίνε το ομοίωμά του πατέρα μου; Ή να βγαίνω έξω με τους φίλους μου και να ακούω το σύνθημα «Αρσένη δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης;»»

Η κόρη της Λούκας Κατσέλη που είναι στο τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο Smithτης Μασαχουσέτης, σπουδάζει ηθοποία ενώ σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της. Ακούει Τζόνι Κας και διαβάζει Τζακ Κέρουακ.

Όσο για το αν θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική απαντά κατηγορητικά «όχι».  Δεν διστάζει όμως να μιλήσει για αυτήν… «Έχω απογοητευτεί, διότι βλέπω ότι δεν σε αφήνουν να κάνεις την δουλειά σου ακόμη και αυτοί που υποτίθεται ότι είναι μαζί σου» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η μητέρα της είναι «πρόσκοπος» καθώς «δουλεύει χωρίς να ξεκουράζεται, κάνοντας μάλιστα τη δουλειά άλλων. Κι αυτό δεν βγαίνει προς τα έξω».

«Όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Αλλά μάλλον τους βολεύει να πιστεύουν ότι όλοι είναι ίδιοι» λέει στη συνέχεια σημειώνοντας πως  «κανείς δε θέλει αυτά τα οικονομικά μέτρα. Ούτε η μητέρα μου».

Η Αμαλία Αρσένη είναι περήφανη για το γεγονός ότι πέρυσι ανέβασαν μαζί με την ομάδα της  τη Vice Versa μία παράσταση χωρίς επιχορήγηση, σκηνικά και αμοιβή συντελεστών και παρ ολ αυτά πήγαν να τους δουν 1.500 άτομα, μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Η μαμά Λούκα Κατσέλη έχοντας κι εκείνη σπουδάσει θέατρο παράλληλα με τις οικονομικές της σπουδές. Νιώθει πως η κόρης της ακολούθησε το όνειρό που είχε η ίδια για τον εαυτό της. Όσο για το αν στη Βουλή οι βουλευτές υποκρίνονται, απαντά πως «Συμβαίνει κι αυτό. Αλλά νομίζω ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι καλός ή κακός ηθοποιός σε όλα τα επαγγέλματα. Βλέπω αυτόν που πιστεύει αυτό που κάνει κι αυτόν που υποκρίνεται. Ο καλός ηθοποιός δεν υποκρίνεται, δεν είναι ψεύτικος. Στην Βουλή υπάρχουν κακοί ηθοποιοί όταν δεν κάνουν αυτό που πιστεύουν αλλά για διαφορετικούς λόγους. Υπάρχουν πολιτικοί πεποιθήσεων και πολιτικοί εξουσίας. Για μένα ο πολιτικός, όπως και ο ηθοποιός, πρέπει να ποιεί τα ήθη». Για αυτό είναι λειτούργημα η πολιτική. Εγώ δεν κάνω πολιτική από χόμπι. Είναι η μεγαλύτερη ευθύνη να κάνεις κάτι για την πατρίδα σου, κάτι για το οποίο πιστεύεις».

Για την κρίση, εξομολογείται πως και στην δική της οικογένεια έγιναν περικοπές προσθέτοντας ότι «Βέβαια εμείς είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε δύο μισθούς με τους οποίος μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς (…)»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα