Δημοσκοπήσεις "χαστούκι" στον πολιτικό κόσμο

Ηχηρό μήνυμα για αλλαγή έστειλαν οι πολίτες στους πολιτικούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι και της GPO για το Mega.

Οργή, ανησυχία/ άγχος και απογοήτευση είναι τα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Το 74% εξ αυτών έχουν αρνητική άποψη για το ΔΝΤ, το 59% πιστεύει ότι η παρουσία του βλάπτει την Ελλάδα και το 65% θέλει να φύγει από την Ελλάδα.

Όσον αφορά το ποιοι ευθύνονται για το χρέος οι πολίτες «έδειξαν» με ποσοστό 96% τις ελληνικές κυβερνήσεις και δευτερευόντως τους κερδοσκόπους σε ποσοστό 87%.

Επίσης, το 66% δεν εμπιστεύεται τον Γ. Παπανδρέου για τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων της οικονομίας, ενώ το 65% θεωρεί λάθος την στάση του κ. Σαμαρά στα θέματα της οικονομίας.

Και η έρευνα της GPO έδειξε την μεγάλη απογοήτευση του κόσμου. Στην ερώτηση αν με την ψήφο τους θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας το 19,9% απάντησε «δεν ψηφίζω», ενώ το 40% είπε «όχι» και το 39,5% «ναι».

Σε άλλη ερώτηση, το 52,1% των πολιτών απάντησε ότι η αποχή ήταν μια στάση διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα συνολικά, ενώ το 15,1% δήλωσε ότι ήταν αποτέλεσμα αδιαφορίας.


Τέλος, στο αν πήρε το «μήνυμα» ο Γ. Παπανδρέου από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών το 61,5% θεωρεί «όχι», ενώ το 33,2% «ναι». Αντίστοιχη ερώτηση, για τον Αντώνη Σαμαρά έδειξε 61,9% «όχι», 30% «ναι» και 7,2% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα