Θλίψη για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου. Τα Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας σε ηλικία 90 ετών.

Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια». Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως».

Την είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωση του το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», στο οποίο νοσηλευόταν, «ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε  σήμερα 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 23.18’, στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, όπου νοσηλευόταν από τις 17/11/2016,  από επιπλοκές πνευμονίας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε και παρουσίασε ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου


«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό @PrimeministerGR στο Twitter.

«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ακέραιος πολιτικός και άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριακός Μητσοτάκης ανέβασε στον προσωπικό του λογριασμό στο facebook μία φωτογραφία του εκλιπόντα Κωστή Στεφανόπουλου γράφοντας «Ενας άξιος Ελληνας. Καλό ταξίδι Πρόεδρε».

«Ο Κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Στην δήλωσή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα. Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος. Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωση του, μέσω Twitter, ανέφερε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, περνά στην Ιστορία με το έργο του.

Το tweet του:

Και συνεχίζει: «Επέλεξε δύσκολους δρόμους κι ας ήξερε ότι θα έχουν πολιτικό κόστος. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την άψογη θεσμική λειτουργία του συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους του θεσμού και η προσφορά του εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Σε εποχές που η πολιτική απαξιώνεται, το παράδειγμά του ας αποτελέσει οδηγό για το είδος του πολιτικού που έχει ανάγκη η χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στους ανθρώπους του και την οικογένειά του».

Το δικό της «αντίο» στον Κωστή Στεφανόπουλο που απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής, είπε μέσω του Twitter η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τίμησε την χώρα και ταυτίστηκε με το ήθος, τη σοβαρότηα και τη συναίνεση.

Δείτε τα tweet της κα Γεννηματά:

Συλληπητήρια δήλωση για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου έκανε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου.Στη μακρά πολιτική διαδρομή του, ο Κωστής Στεφανόπουλος αποτέλεσε την προσωποποίηση της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας και της ακεραιότητας. Ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, για δύο θητείες, τίμησε το αξίωμα με υποδειγματικό δημοκρατικό ήθος», αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου.

Και προσθέτει: «Στη μνήμη των Ελλήνων θα μείνει χαραγμένη, μεταξύ άλλων, η φλογερή πατριωτική ομιλία του κατά την επίσκεψη του τότε Αμερικανού Προέδρου κ. Κλίντον στην Αθήνα. Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Από την πλευρά του και ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την βαθιά του οδύνη για τον χαμό του Κωστή Στεφανόπουλου.

Σήμερα στη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Υπερμάχου Στρατηγού το Έθνος αποχαιρετά τον Εθνικό ηγέτη τον έντιμο Έλληνα Κωστή Στεφανόπουλο έγραψε στο twiiter ο Πάνος Καμμένος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα