Στην Ακρόπολη σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας, θα επισκεφτεί το πρωί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο Ακρόπολης.

Στη συνέχεια αναμένεται να μιλήσει στο  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου.

Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Σήμερα Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) θα παραμείνουν κλειστοί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,λόγω της επίσκεψης Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μετακινηθεί από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Ακρόπολη και από 'κει προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ στη συνέχεια θα κινηθεί ξανά παραλιακά και δια μέσου της Βάρης Κορωπίου θα πάει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος απ' όπου θα αναχωρήσει με προορισμό τη Γερμανία.

Κάπως έτσι από τις 10:00 το πρωί και στο μέτωπο από τον Αστέρα ως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην παραλιακή, αλλά και στον άξονα της λεωφόρου Συγγρού ύστερα μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι και ύστερα ως τις τέσσερις το απόγευμα ξανά στο μέτωπο της παραλιακής και τη Βάρης Κορωπίου καλό είναι να αποφύγετΕ κάθε μετακίνηση.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας

Η ξενάγηση του Μπαράκ Όμπυα στην Ακρόπολη θα γίνει στις 11.10 πμ. Στη 1.50 μ.μ.  θα δώσει ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Λεωφόρο Συγγρού και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

1. 000 προσκεκλημένοι είναι αυτοί που έχουν πάρει την πολύτιμη πρόσκληση  για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Μια ομιλία που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η τελευταία που δινει στο εξωτερικό ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  .Σε αύτη θα έχει ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας απέναντι στα φαινόμενα λαϊκισμού που τροφοδοτούν οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.

Η πρόσκληση  αναφέρει  ρητά ότι οι  καλεσμένοι  θα πρέπει να βρίσκονται στο Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος από τις 11 και μισή το πρωί ως και τις 12 και μισή .

Μαζί τους θα πρέπει να έχουν τη διαπίστευση φυσικά την πρόκληση  την ταυτότητα  η διαβατήριο.  Αναγράφονται όμως και οδηγίες για το τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους. Αυτά είναι:

-Κέρματα

-Μεγάλες τσάντες και βαλίτσες

-Drones και άλλα μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών

- Ζώα (εκτός από αυτά που είναι σκύλοι «οδηγοί»)

- Ποδήλατα, καρέκλες, μπαλόνια, ψύκτες, ποτήρια, θερμικά ή μεταλλικά δοχεία

-Εμβλήματα ή σημαίες κάθε είδους

-Ομπρέλες

-Οποιαδήποτε αιχμηρά αντικείμενα, ή σουγιάδες

-Φαγητό, υγρά, αναπτήρες

-Άλλα επικίνδυνα αντικείμενα για την ασφάλεια.

Η  πρόσβαση στο Ίδρυμα θα γίνεται μόνο με ταξί ενώ θα υπάρχουν ελάχιστες θέσεις στάθμευσης μόνο για ορισμένους επισήμους. Η  Λεωφόρος Συγγρού θα κλείσει και θα πραγματοποηθούν τρεις έλεγχοι,   κατά τα πρότυπα που γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα