Στο εδώλιο τέσσερα άτομα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές κατά Καραμανλή

Την παραπομπή του Αμερικανού πρώην πράκτορα William Bazil σε δίκη με την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας κατασκοπείας για την υπόθεση των υποκλοπών πρότεινε χθες προς το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η εισαγγελέας Μαρία-Σοφία Βαΐτση, μια δεκαετία μετά την αποκάλυψη του πολύκροτου σκανδάλου η δικαστική διερεύνηση του οποίου αρχικά… έπεσε σε τοίχο.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει σύμφωνα με τον Ελεύθερο τύπο, την απαλλαγή του πρώην πράκτορα και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, λόγω παραγραφής. Δείχνει δε την άγουσα προς το εδώλιο στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ως ηθικού αυτουργού σε κακουργηματική παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που αποδίδεται σε δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ.

Ο κατηγορούμενος ως «αρχικοριός», 65χρονος πρώην πράκτορας, παραμένει καταζητούμενος βάσει εντάλματος που εξέδωσε ο επίκουρος ανακριτής Εγκλημάτων Διαφθοράς, Δημήτρης Φούκας, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο περάτωσε την πολύχρονη δικαστική διερεύνηση του φακέλου των υποκλοπών, αλλά και του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Οι δύο δικογραφίες είχαν συνενωθεί βάσει ενδείξεων ότι οι υποθέσεις αποτελούν… συγκοινωνούντα δοχεία και η επίπονη προσπάθεια του ανακριτή κατέληξε στην «αποκρυπτογράφηση» της ζοφερής υπόθεσης, η οποία αρχικά είχε αρχειοθετηθεί ελλείψει στοιχείων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα