Τηλεοπτικές άδειες: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει μετά και την αποχώρηση του Ιωάννη Καλογρίτσα από την διεκδίκηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας, με μπαράζ ανακοινώσεων από Μέγαρο Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία.

«Η ΝΔ εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή», σημείωναν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά ακύρωση του διαγωνισμού και να επαναφέρει το αίτημα της για συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν επίσης το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή πραγματοποιείται η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο και θα κρίνει τη Συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού.

Ν.Δ.: «Αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την αποχώρηση του Ιωάννη Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας δήλωσε πως «Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα (χθες) δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα» και πρόσθεσε ότι «εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή:

Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση».

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι' αυτό. «Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας. Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μαξίμου: Η ΝΔ εξευτελίζεται!

«Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα (χθες) την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» απάντησαν κυβερνητικοί κύκλοι στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια» και πρόσθεσε ότι:

«Το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 εκατ. (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ.

«Η λέξη ″εξευτελισμός″ είναι λίγη!» υπογραμμίζουν και καταλήγουν «μιλώντας για ″πόθεν έσχες″, ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Κουμουτσάκος: «Κοίτα ποιος μιλάει!

«Κοίτα ποιος μιλάει! Η κυβέρνηση, που διασύρεται με το διαγωνισμό – επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε, έχει το πολιτικό θράσος να ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία», απάντησε με δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν. Δεν μας άκουσαν. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.

Μαξίμου: «Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε την ΝΔ»

«Η Νέα Δημοκρατία έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της «Φωνής των Καναλαρχών». Γράφει μια ιστορία για την οποία θα ντρέπεται για χρόνια. Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε το κόμμα του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, υπό τον τίτλο «Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε την ΝΔ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα