Πολιτική κόντρα για τον Στουρνάρα

Σφοδρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την έφοδο των εισαγγελέων στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ σήμερα αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας ανέβηκε στο κόκκινο με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Από την μία πλευρά η κυβέρνηση κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «απαράδεκτη παρέμβαση» της στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας παράλληλα πως η ΝΔ κάνει κακό στον κεντρικό τραπεζίτη τόσο στον ίδιο όσο και στο ρόλο του, λειτουργώντας ως συνήγορος και υποβολέας στο έργο του.

Η Πειραιώς από την μεριά της έκανε λόγο κυβερνητικό αυταρχισμό και για απαράδεκτες διαρροές αλλά και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε οι εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και στις καταγγελίες Καμμένου για Καλογρίτσα.

NΔ: Εμπιστευόμαστε τον Γ. Στουρνάρα

«Την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον Ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες" των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Κύκλοι της Κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού.

Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Καλούμε τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει.

Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής.

Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας. Ελπίζουμε, τέλος, οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια».

Κυβέρνηση: Συνιστούμε στη ΝΔ ψυχραιμία

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντά στην τοποθέτηση της ΝΔ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Γ. Στουρνάρα.

«Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του», σημειώνει μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:

Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας.

Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς.

Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία.

Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει.

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόκειται να συναντηθούν σύμφωνα με το enikonomia.gr ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, μετά την αναστάτωση, η οποία προέκυψε με την Τράπεζα Αττικής αλλά και την αιφνιδιαστική έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της συζύγου του επικεφαλής της ΤτΕ, γεγονός που λαμβάνει διαστάσεις πολιτικής «αναμέτρησης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα