Συλλυπητήρια κυβέρνησης και κομμάτων: Είμαστε δίπλα στο γερμανικό λαό

Την αντίδραση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας προκάλεσε η πολύνεκρη επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το απόγευμα της Παρασκευής.

Τα θερμά συλλυπητήρια του κ.Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό, αλλά και τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο μετέφερε στο γερμανό πρέσβη στην Αθήνα Πέτερ Σουφ, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω twitter, τόνισε πως «σε αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Γερμανικό λαό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης».

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αντίδραση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη: «Άλλη μια επίθεση εναντίον Ευρωπαίων πολιτών. Η σκέψη μας στις οικογένειες τους. Ας μην υπάρξουν άλλα θύματα απόψε».

Βούτσης: Είμαστε αλληλέγγυοι στον γερμανικό λαό


"Είμαστε αλληλέγγυοι στον γερμανικό λαό και τις αρχές της χώρας για τη δοκιμασία που περνούν" αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη του για το μακελειό στο κέντρο του Μονάχου και την οδύνη του για τα αθώα θύματα της δολοφονικής επίθεσης. "Στις δύσκολες αυτές ώρες η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες που δίνουν μάχη για τη ζωή τους", τονίζει ο κ. Βούτσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα