Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Φίλη για το κίνημα "παραιτηθείτε"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη ο οποίος σχολίασε το κίνημα "παραιτηθείτε", τονίζοντας ότι είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Alpha 989 ο Νίκος Φίλης κλήθηκε να σχολιάσει τη συγκέντρωση που προγραμματίζεται από το συγκεκριμένο κίνημα για τις 15 Ιουνίου.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ακόμα πως αυτές οι συγκεντρώσεις γίνονται γιατί "δεν τους βγαίνει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης", ενώ προέβλεψε πως τέτοιου είδους κινητοποιήσεις θα έχουν και συνέχεια. "

Όπως διευκρίνισε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, "όποιος θέλει μπορεί να οργανώσει τέτοιες κινήσεις, αλλά όχι μία υπονομευτική πολιτική παρέμβαση".

Σημείωσε δε πως το να "δημιουργούνται κινητοποιήσεις  στη βάση προφητικών εξαγγελιών -ότι τώρα εγώ κάνω απεργία γιατί θα γίνει αυτό σε ένα χρόνο- είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία".

Την παραίτηση Φίλη ζητά η ΝΔ

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητά την παραίτηση του υπουργού.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι «ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας. Ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα