Αγωνία για τη Μαριέττα Γιαννάκου. Στην εντατική μετά από έμφραγμα

Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύεται από χθες η Μαριέττα Γιαννάκου. Όπως έγινε γνωστό, η πρώην υπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ, υπέστη έμφραγμα τα ξημερώματα του Σαββάτου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας της πρώην υπουργού Παιδείας και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η Μαριέττα Γιαννάκου, που πάσχει από διαβήτη εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, έφτασε στο νοσοκομείο με έντονη δύσπνοια και αρχικά οι γιατροί φοβήθηκαν πως είχε υποστεί πνευμονική εμβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα χρειάστηκε να της κάνουν μαλάξεις επί μισή ώρα, ενώ ήταν πεσμένο και το οξυγόνο στο αίμα της.

Οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις, όμως, έδειξαν πως η πρώην υπουργός είχε υποστεί έμφραγμα. Αμέσως, οι γιατροί της έκαναν αγγειοπλαστική και της τοποθέτησαν τρία stent και τρία "μπαλονάκια".

Μετά την επέμβαση, η κα Γιαννάκου μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Οι θεράποντες γιατροί, περίμεναν πως σήμερα Κυριακή (29.05.2016) η κατάστασή της θα ήταν καλύτερη. Όμως οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν ήταν καλές.

Έτσι, η πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας διετέλεσε βουλευτής και ευρωβουλευτής, παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά σοβαρή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα