Θύελλα αντιδράσεων για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά! Ζητούν να παραιτηθεί ο Καμμένος!

Ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις που έκανε φθάνοντας στη Σύρο, τόνισε πως εξαιτίας του συγκεκριμένου μέτρου, που συμπεριλαμβανόταν στα προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου, έφθασε 2-3 φορές πολύ κοντά στην παραίτηση, κάτι που δεν συνέβη τελικά...

Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Σύρο αφορούσε την υπογραφή συμφώνου συναντίληψης με τον δήμο για την παραχώρηση στρατοπέδου.

Με αφορμή την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά από 1η Ιουνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί δριμύτατη κριτική στον κ. Καμμένο και την κυβέρνηση για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο νησί.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο υπουργός Άμυνας “ομολόγησε” την αντισυνταγματικότητα της συγκεκριμένης απόφασης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να αποτραπεί αυτό ή έστω να εξαιρεθεί η Σύρος και πρόσθεσε πως στην πρώτη ευκαιρία θα αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των νησιών.

"Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή.

Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα στην παρούσα φάση, όμως παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Με την πρώτη ευκαρία και τα πρώτα ωφέλη που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας", τόνισε.

Ουσιαστικά, ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε την αντισυνταγματικότητα του μέτρου που ψήφισε ο ίδιος μόλις μία ημέρα πριν!

ΠΑΣΟΚ : Θα βρουν μπροστά τους όλο τον ελληνικό λαό

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική».

«Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους» ανέφερε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου και πρόσθεσε:

«Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό».

ΝΔ: Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα

Την παραίτηση του Πάνου Καμμένου ζητάει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Άμυνας ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική».

«Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες.  Ομολογεί ότι έκαναν "έγκλημα". Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα».

Η Ένωση Κεντρώων για τον Καμμένο: Περιμένουμε να παραιτηθεί!

Μετά τη Νέα Δημοκρατία και η Ένωση Κεντρώων ζητάει την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με αφορμή τη δήλωσή του ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική».

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι μόνο αντισυνταγματική, είναι και ανήθικη. Και όμως ο κ. Καμμένος αυτό το ψήφισε. Περιμένουμε να παραιτηθεί όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος εάν συνέβαινε αυτό» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Κεντρώων.

Το Ποτάμι: Το "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα ρε γαμώτο"

«Με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη» υπογράμμισε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς και πρόσθεσε:

«Προφανώς το "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα ρε γαμώτο"».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση ο Καμμένος

Την παραίτηση του Πάνου Καμμένου ζητά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, για τον ΦΠΑ στα νησιά.

"Επανειλημμένα έχουμε τονίσει στη Βουλή ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματικό μέτρο, όμως η αναγνώριση του από την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής άμυνας, ότι δηλαδή η αύξηση του ΦΠΑ είναι αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη για τα νησιά, δύο μέρες μετά την ψήφιση από τον ίδιο και το κόμμα του στη Βουλή αυτού του μέτρου δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη σοβαρότητα της  λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση εκφράζοντας στους λεγόμενους θεσμούς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αυτού και την ανάκληση του" τονίζει ο κ. Κρεμαστινός και προσθέτει:

"Όσον αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι αυτονόητη ότι δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας δημόσια ότι η κυβέρνηση με τις πράξεις της εγκληματεί κατά των νησιών".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα