Τελική συμφωνία στις 24 Μαΐου για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Μικρή ανάπαυλα στο μαραθώνιο των επαφών και των διαπραγματεύσεων για το οικονομικό επιτελείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα περάσει αυτές τις ημέρες μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αίγινα.

Ωστόσο, κυβερνητικό στέλεχος με γνώση της διαπραγμάτευσης χαρακτήρισε «γελοίο» το ενδεχόμενο να πάνε στη Βουλή «μέτρα 7 ή 9 δις, αντί για μέτρα 5,4 δισ.».

«Το έχουμε κατοχυρώσει αυτό. Το έχουν καταλάβει. Δεν υπάρχει αυτό. Δεν συζητάμε υπό αίρεση μέτρα ή μέτρα που θα τα πάρουμε μετά πίσω. Ξέρουν ότι δεν μπλοφάρουμε. Δεν περνάνε από την Βουλή», είπε σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι «στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ’’.

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 9 Μαΐου, σχολίασε ότι, στη σύσκεψη «το χρέος θα πάει πακέτο με τον αυτόματο μηχανισμό προσαρμογής», τον οποίο χαρακτήρισε «βελτιωμένο, ξεκάθαρο και αξιόπιστο».

«Κινούμαστε στο να περάσει η πρόταση μας, ο ‘κόφτης’. Θα χρειαστεί και δεύτερο Eurogroup, για να κλείσει η αξιολόγηση. Συζήτηση για το χρέος τεχνικές και πολιτικές πλευρές. Θα υπάρχει θετικό σήμα από το πρώτο και μετά στο τακτικό (στις 24 Μαΐου) θα κλείσει η αξιολόγηση» εκτίμησε και αιτιολογώντας σημείωσε πως, «θα χρειαστεί και δεύτερο γιατί Γερμανία, Φιλανδία, Ολλανδία θα πάνε στη Βουλή για την εκταμίευση από την πρώτη αξιολόγηση και θα πουν ότι το ΔΝΤ συμφωνεί. Το ΔΝΤ από την πλευρά του στο ΔΣ πρέπει να πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Αναφορικά με τη συνέχιση των συζητήσεων, στο διάστημα των δέκα ημερών, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup, είπε ότι, «μιλάμε συνεχώς. Δια ζώσης ή με τελεκόνφερανς θα υπάρχει συμφωνία πριν από το Eurogroup. Θα έχουν μείνει λεπτομέρειες μόνο. Ένα – δύο ζητήματα για τη συνεδρίαση».


Μαξίμου: η Ανάσταση για τον ελληνικό λαό πράγματι έρχεται

Την ίδια ώρα, με επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το Μαξίμου εξαπολύει επίθεση κατά μερίδας ΜΜΕ, που τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει, ενώ βρίσκεται στο πιο λεπτό σημείο της η δύσκολη και σύνθετη διαπραγμάτευση, επιδίδονται σε διαρκώς εντεινόμενη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία.

Το Μαξίμου κάνει λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα, επιτίθεται κατά της διαπλοκής, όπως αναφέρει, που «από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα έχει παίξει, αρκετές φορές, τα "ρέστα" της».

Η ανακοίνωση καταλήγει «Καλό Πάσχα σε όλους, μα πιο πολύ στον ελληνικό λαό για την Ανάσταση που προσδοκά, που δικαιούται και, πράγματι έρχεται!»

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα