Τσίπρας σε Μέρκελ: Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, όχι στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων της στην Τουρκία.

Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τα παραπάνω ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η Όλγα Γεροβασίλη είπε, επίσης, ότι θέμα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν έχει τεθεί.

Η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Σταθερή μας θέση είναι ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα διότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, για τις διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν, η μπάλα, πλέον, είναι στο γήπεδο των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κομισιόν: Χαιρέτισε την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα