Γεροβασίλη: Ο διάλογος με τους αγρότες δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση

H κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για τη διαπραγμάτευση, το αγροτικό και το προσφυγικό, αλλά και για την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ.

Σχετικά με τους αγρότες δήλωσε ότι, «Η πρόσκληση της κυβέρνησης για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι» και πρόσθεσε «ότι ο διάλογος δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση».

Την ίδια στιγμή, η κυρία Γεροβασίλη, επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στις προτάσεις του αγροτικού κόσμου ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν  να αδιαφορούν για την συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να απομονώσει εκείνους που επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Η πρόσκληση της κυβέρνησης για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο αγροτικό. «Ο διάλογος όμως δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση», πρόσθεσε τονίζοντας ότι: «βεβαίως είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις του αγροτικού κόσμου, αυτές όμως δεν μπορεί να αδιαφορούν για τη συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε βεβαίως και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που σηκώνουν, τα τελευταία χρόνια, το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις, κάτι που όπως είπε πρέπει να είναι και στόχος του αγροτικού κόσμου. Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε τους αγρότες να απομονώσουν: «εκείνους που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς, αποκλειστικά, λόγους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις κινήσεις που θα προβεί η κυβέρνηση εν όψει της κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες αν πάω εγώ με ένα αυτοκίνητο να ανέβω σε ένα πεζοδρόμιο νομίζω η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας. Νομίζω ότι είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άγγελα Μέρκελ. ''Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε η Άγγελα Μέρκελ στην Τουρκία.''

Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε, επίσης, ότι θέμα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν έχει τεθεί.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, τόνισε ότι, ''Η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα.''

«Η σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι βεβαίως ότι η όλη διαδικασία οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Διότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της σημερινής (09/02) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθυστέρησης. «Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν με δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά τηρεί το γράμμα της συμφωνίας και καταθέτει προτάσεις που είναι σύμφωνες με όσα ορίζονται εκεί. Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των θεσμών που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση ώστε να προχωρήσουμε απερίσπαστοι στο έργο της ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα