Κυβέρνηση: Θετικό αποτέλεσμα του Eurogroup - Αποδεκτές οι προτάσεις μας

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνηςδήλωσαν  ότι αυτό που μένει τώρα να γίνει είναι πρόοδος. Μάλιστα τόνισαν ότι δεν θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν για το θέμα.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και της ελληνικής αντιπροσωπείας ενώ θα γίνεται τμηματική εκταμίευση από τους δανειστές ώστε να καλυφθεί το χρηματοπιστωτικό κενό και να μην υπάρξει πρόβλημα στην χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.

Κυβέρνηση:  Το αποτέλεσμα του Eurogroup είναι θετικό γιατί:

1.  Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroupτης 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.

2.  Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.

3.  Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η  τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.

4.  Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.

5.  Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα