Σαμαράς: Δεν θα γίνει έκτακτο συνέδριο

O πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για ψέματα.

Xρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε λίγο καιρό θα πέσει και η Νέα Δημοκρατία θα είναι ξανά στην εξουσία.

"Δεν θα κάνουμε το λάθος να ακολουθήσουμε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης" είπε ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντάς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος για την εξαπάτηση του Ελληνικού λαού. Θέλουμε να πιει ως την τελευταία γουλιά το ποτήρι της τιμωρίας για την εξαπάτηση. Εμείς δεν βιαζόμαστε να τους διώξουμε από την εξουσία. Αυτοί κάνουν ότι μπορούν για να φύγουν νωρίτερα. Λάθος και η θεωρία του ώριμου φρούτου. Γιατί όσο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός που θα πρέπει να πληρώσει ο Ελληνικός λαός", είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, προκαλώντας εντύπωση με τα λεγόμενά του ακόμα και στα στελέχη της ΝΔ.

Όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε στις εκλογές αλλά κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της, ενώ παράλληλα υπεραμύνθηκε των επιλογών του κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ και τους επίδοξους δελφίνους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάει σε έκτακτο συνέδριο της ΝΔ λέγοντας πως «δεν θα κάνει τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς τόνισε με νόημα πως στον ΣΥΡΙΖΑ «Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα βέλη του και κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

«Ο Βαρουφάκης προειδοποίησε τους εταίρους μας με δημοψήφισμα αν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Δηλαδή επαναλαμβάνουν το μοιραίο λάθος του Παπανδρέου. Ο Βαρουφάκης παρακάλεσε το Eurogroup να ονομάσει το μνημόνιο, "συμφωνία για την ανάπτυξη". Ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα αμηχανίας και γέλιου στους Ευρωπαίους με την πρόταση του να γίνουν πράκτορες της εφορίας οι τουρίστες. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να καλέσει τον επιθεωρητή Κλουζώ από το ροζ πάνθηρα».

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα